V hrnci, na rozpáleném oleji, orestovaná rýže, nechaná v peřinách dojít.
Ingredience:
1 hrnek | rýže |
1,5 hrnku | vody |
100 g | másla |
3-4 ks | hřebíčku |
1 ks | menší cibule |
sůl |
Postup:
1. Do hrnce s rozpáleným olejem dáme rýži, za stálého míchání ji restujeme, až nám zesklovatí
2. Přilijeme horkou vodu a počkáme, až nám začne bublat, pak pokrm necháme ještě 2-3 minuty vařit, rýži nezapomeneme osolit
3. Přidáme 1 ks menší oloupané cibule, do které jsme napíchali 3 až 4 ks hřebíčky a plátek másla
4. Celý hrnec zabalíme do velké hadry a dáme pod peřinu dojít
5. Za 20 minut bude rýže hotová, nevadí, pokud ji vytáhneme později.
Objem rýže můžeme zdvojnásobit, obecně platí, že na 1 díl rýže přijde vždy 1,5 dílu vody.