REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Babiččina rýže v peřině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V hrnci, na rozpáleném oleji, orestovaná rýže, nechaná v peřinách dojít.


Ingredience:
1 hrnekrýže
1,5 hrnkuvody
100 gmásla
3-4 kshřebíčku
1 ksmenší cibule
sůl

Postup:

1. Do hrnce s rozpáleným olejem dáme rýži, za stálého míchání ji restujeme, až nám zesklovatí
2. Přilijeme horkou vodu a počkáme, až nám začne bublat, pak pokrm necháme ještě 2-3 minuty vařit, rýži nezapomeneme osolit
3. Přidáme 1 ks menší oloupané cibule, do které jsme napíchali 3 až 4 ks hřebíčky a plátek másla
4. Celý hrnec zabalíme do velké hadry a dáme pod peřinu dojít
5. Za 20 minut bude rýže hotová, nevadí, pokud ji vytáhneme později.

Doporučení:

Objem rýže můžeme zdvojnásobit, obecně platí, že na 1 díl rýže přijde vždy 1,5 dílu vody.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy