REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolky na smetaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fazolové lusky podušené na cibulovém základě mírně podlité vodou, dochucené zakysanou smetanou, citronovou šťávou, cukrem a solí, servírované například s vařenými brambory a vejci uvařenými na tvrdo.


Ingredience:
400-500 gzelených fazolových lusků
200 gzakysané smetany
2 lžíce másla
1 lžícehladké mouky
1 lžičkacukru
1 ksmenší cibule
citronová šťáva
sůl

Postup:
  1. Ve vyšší pánvi na rozpáleném máslem necháme zezlátnout na kostičky pokrájenou cibuli, přisypeme mouku a upražíme světle zlatavou jíšku
  2. Přidáme fazolky, podlijeme trochou vody, promícháme, osolíme, osladíme cukrem a za občasného zamíchání dusíme do změknutí fazolek, tak 8-10 minut
  3. Do měkkých fazolí vmícháme zakysanou smetanu, necháme přejít varem a podle chuti ještě okyselíme citronovou šťávou.
Doporučení:

Podáváme s vařenými brambory a vejci uvařenými na tvrdo nebo plátky dušeného hovězího.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy