REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karotka s křenem dušená na másle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce mrkve smíchané s křenem, podušené na másle a zjemněná smetanou.


Ingredience:
900 gkarotky (mrkve)
200 gsmetany 12 %
100 gmásla
75 gčerstvě nastrouhaného křenu
20 ghladké mouky
20 gcukru
15 gsoli

Postup:

1. Očištěnou a pod studenou tekoucí vodou propláchlou karotku nakrájíme úhledně na menší hranolky nebo plátky
2. Mrkev zastříkneme trochou vody, osolíme, přidáme polovinu dávky másla a chvíli podusíme
3. Mírně zaprášíme prosátou moukou, krátce osmahneme, zalijeme smetanou, pečlivě rozmícháme, za občasného míchání dusíme téměř doměkka
4. Nakonec přidáme jemně nastrouhaný křen, pokrm zjemníme zbylou polovinou dávky másla, mírně přisladíme, podle potřeby přisolíme a znovu velmi krátce podusíme.

Doporučení:

Dušený karotka je vhodná k pečeným nebo dušeným masům. Jako další přílohu podáváme vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy