REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slezské kysané zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dušené kysané zelí má sladkokyselou chuť a je zahuštěné zásmažkou s cibulí, slaninou, strouhanými brambory.


Ingredience:
500 gkysaného zelí
150 gslaniny
120 gbrambor
20 ghladké mouky
1 kscibule
1 lžičkamletého kmínu
ocet
sůl

Postup:

1. Proprané, překrájené kysané zelí zalijeme vařící vodou, přidáme mletý kmín, mírně osolíme a dusíme doměkka
2. Slaninu nakrájenou na malé kostičky částečně rozpustíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme dorůžova
3. Zasypeme hladkou moukou, zalijeme odvarem ze zelí, promícháme, přidáme syrové, na jemno nastrouhané oloupané brambory a dobře za občasného míchání provaříme
4. Do tohoto základu přidáme podušené zelí, promícháme, podle potřeby dochutíme octem, solí a ještě chvíli podusíme.

Doporučení:

Podáváme jako přílohu k pečenému masu, pečené drůbeži a k uzenému.

Poznámka:

Zelí můžeme ochutit místo octem citronovou šťávou. S kmínem je zelí stravitelnější, protože působí proti nadýmání.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy