zabijačkové polévky
Černá polévka s kroupami
Prdelačka aneb polévka z krve, krup a masového vývaru.
Jaternicová polévka
Základní recept na přípravu polévky při zabijačce.
Jaternicová polévka ze dvou jaternic
Velmi rychlá a sytá polévka připravené krátkým povařením dvou jaternic.
Jitrnicová polévka
Polévka z vepřového masa zahuštěná jitrnicemi.
Ovarová polévka
Polévka připravovaná při domácí zabijačce. Někde se do ovarové polévky při zabijačce dělají játrové kuličky, například u nás se dělala dvojí, ženské měly rády kuličky, chlapy zase kroupy.
Ovarová polévka II.
Čirá polévka typické vůně a chuti po mase a česneku.
Ovarová polévka III.
Uvařené maso z vepřové hlavy. Vývar servírovaný s orestovanou cibulkou, krupkami a kousky masa.
Pravá černá zabijačková polévka
Hutná obědová polévka z krup, ovarového vývaru, vepřové krve, česneku, a koření. Ano, tradiční česká “Prdelačka” snad nesmí chybět na žádné domácí porážce! Recept upraven pro vaření v kuchyni.
Rychlá polévka z jaternic
Polévka ze dvou jaternic, kořenové zeleniny, vody, bujónu a koření.
Zabijačková polévka z jelítek
Polévka připravená z rozmělněného obsahu jelítek, vařených krup, česneku, vody, cibule, sádla a koření.
Zabijačková polévka z kroupového prejtu a tlačenky
Prdelačka, neboli tmavá zabijačková polévka, připravená z polotovaru, tedy kroupového prejtu nebo kroupových jelit, několika plátků tlačenky, vody, kořenové zeleniny, cibule, česneku, sádla a koření. Skvělá možnost, když dostanete chuť na polévku běžně vařenou při domácí zabijačce a zrovna se nikde kolem vás porážení prasete nekoná.
reklama