REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

zabijačkové polévky

Černá polévka s kroupami

Prdelačka aneb polévka z krve, krup a masového vývaru.

Jaternicová polévka

Základní recept na přípravu polévky při zabijačce.

Jaternicová polévka ze dvou jaternic

Velmi rychlá a sytá polévka připravené krátkým povařením dvou jaternic.

Jitrnicová polévka

Polévka z vepřového masa zahuštěná jitrnicemi.

Ovarová polévka

Polévka připravovaná při domácí zabijačce. Někde se do ovarové polévky při zabijačce dělají játrové kuličky, například u nás se dělala dvojí, ženské měly rády kuličky, chlapy zase kroupy.

Ovarová polévka II.

Čirá polévka typické vůně a chuti po mase a česneku.

Ovarová polévka III.

Uvařené maso z vepřové hlavy. Vývar servírovaný s orestovanou cibulkou, krupkami a kousky masa.

Pravá černá zabijačková polévka

Hutná obědová polévka z krup, ovarového vývaru, vepřové krve, česneku, a koření. Ano, tradiční česká “Prdelačka” snad nesmí chybět na žádné domácí porážce! Recept upraven pro vaření v kuchyni.

Rychlá polévka z jaternic

Polévka ze dvou jaternic, kořenové zeleniny, vody, bujónu a koření.

Zabijačková polévka z jelítek

Polévka připravená z rozmělněného obsahu jelítek, vařených krup, česneku, vody, cibule, sádla a koření.

Zabijačková polévka z kroupového prejtu a tlačenky

Prdelačka, neboli tmavá zabijačková polévka, připravená z polotovaru, tedy kroupového prejtu nebo kroupových jelit, několika plátků tlačenky, vody, kořenové zeleniny, cibule, česneku, sádla a koření. Skvělá možnost, když dostanete chuť na polévku běžně vařenou při domácí zabijačce a zrovna se nikde kolem vás porážení prasete nekoná.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy