Čirá polévka typické vůně a chuti po mase a česneku.
Ingredience:
1,5 l | vody |
500 g | vepřového masa |
100 g | kořenové zeleniny |
1 ks | větší cibule |
3 ks | zrnek pepře |
2 ks | zrnek nového koření |
bobkový list | |
majoránka | |
nať petržele | |
česnek | |
sůl |
Postup:
1. Maso zalijeme studenou osolenou vodou, přidáme pepř, nové koření,bobkový list,celou cibuli a uvedeme do varu, jakmile vzkypí vaříme dále asi 1 hodinu na mírném ohni (podle druhu masa), až je maso poloměkké
2. Zvlášť uvaříme v osolené vodě pečlivě oprané a propláchnuté kroupy
2. Poloměkké maso vyjmeme a vývar přecedíme
3. Do vývaru vložíme maso, na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) a vaříme do změknutí masa (asi 30 minut) 4. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na kostičky a dáme zpět do polévky. Přidáme prolisovaný česnek a uvařené kroupy 5. Před podáváním přidáme majoránku a sekanou petrželovou nať.