REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovarová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravovaná při domácí zabijačce.


Ingredience:
500 gvepřového masa
(podbradek, hlava, plíce, jazyk, ledvinky, slezina)
100 gkořenové zeleniny
40 gtrhaných krupek nebo rýže
30 gcibule
4 kszrnka pepře
2 ksstroužky česneku
špetka majoránky
petrželka
sůl

Postup:

1. Maso dobře očistíme z chlupů, jemné chloupky opálíme nad plamenem
2. Čisté maso zalijeme studenou vodou se solí, pepřem a zvolna vaříme dvě hodiny i déle, až je maso měkké
3. Polévku necháme ustát, silnější vrstvu sádla z povrchu sebereme lžící a sádlo využijeme jinde
4. Do vývaru přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu a chvíli povaříme
5. Pak zavaříme krupky nebo rýži a přidáme sekanou petrželku.

Doporučení:

– Jiný způsob je, že čistý, odmaštěný vývar naléváme do talířů, kde jsou uvařené kroupy, utřený česnek a rozemnutá majoránka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy