Uvařené maso z vepřové hlavy. Vývar servírovaný s orestovanou cibulkou, krupkami a kousky masa.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
250 g | masa z vepřové hlavy |
50 g | cibule |
15 g | krupek |
3/4 l | vody |
nasekaná zelená petrželka | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Očištěné maso z hlavy uvaříme ve slané vodě doměkka, pak maso vyjmeme, vývar necháme ustát.
- Na pánvi, na kapce oleje, osmahneme na nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme ji do polévky.
- Zavaříme krupky, polévku dosolíme a okořeníme pepřem.
- Nakonec vložíme nadrobno pokrájené maso a na talířích jednotlivé porce zdobíme nasekanou petrželkou.
Pro větší vůni můžeme do vody na uvaření masa přidat i jeden bobkový list a 2-3 kuličky nového koření.