REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pravá černá zabijačková polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hutná obědová polévka z krup, ovarového vývaru, vepřové krve, česneku, a koření. Ano, tradiční česká „Prdelačka“ snad nesmí chybět na žádné domácí porážce! Recept upraven pro vaření v kuchyni.


Ingredience:
1,5-2 lovarového vývaru
200 mlvepřové krve (lze objednat u řezníka)
cca 250 gvařených krup
3-4 ksstroužky česneku
1 hrstsušené majoránky
pepře co kdo snese
sůl

Postup:

1. Pokud máme vývar zchladlý, sebereme z povrchu tuk, přecedíme, uvedeme k varu a stáhneme plamen, aby se již nevařil a byl stále pod bodem varu
2. Vmícháme přecezenou krev, nesmí dojít k varu, jinak se srazí, stále mícháme, alespoň 20 minut
3. Ke konci přidáme kroupy a prohřejeme spolu s rozmačkaným česnekem a rozemnutou majoránkou
4. Poté stáhneme z ohně, opepříme a osolíme až na talíři.

Doporučení:

Pokud nebudeme jíst všechnu polévku tentýž den, je nutné ji za občasného míchání zcela vychladit a uložit do lednice. Solit by se měla opravdu až při konzumaci.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy