Hutná obědová polévka z krup, ovarového vývaru, vepřové krve, česneku, a koření. Ano, tradiční česká “Prdelačka” snad nesmí chybět na žádné domácí porážce! Recept upraven pro vaření v kuchyni.
Ingredience:
1,5-2 l | ovarového vývaru |
200 ml | vepřové krve (lze objednat u řezníka) |
cca 250 g | vařených krup |
3-4 ks | stroužky česneku |
1 hrst | sušené majoránky |
pepře co kdo snese | |
sůl |
Postup:
1. Pokud máme vývar zchladlý, sebereme z povrchu tuk, přecedíme, uvedeme k varu a stáhneme plamen, aby se již nevařil a byl stále pod bodem varu
2. Vmícháme přecezenou krev, nesmí dojít k varu, jinak se srazí, stále mícháme, alespoň 20 minut
3. Ke konci přidáme kroupy a prohřejeme spolu s rozmačkaným česnekem a rozemnutou majoránkou
4. Poté stáhneme z ohně, opepříme a osolíme až na talíři.
Pokud nebudeme jíst všechnu polévku tentýž den, je nutné ji za občasného míchání zcela vychladit a uložit do lednice. Solit by se měla opravdu až při konzumaci.
Poznámka:Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….