REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Černá polévka s kroupami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prdelačka aneb polévka z krve, krup a masového vývaru.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
70 gkrup
1 lmasového vývaru
3 ksstroužky česneku
200 mlvepřové krve
mletý černý pepř
mleté nové koření
majoránka
sůl

Postup:

1. Kroupy propláchneme studenou vodou a pak je uvaříme doměkka
2. Přecedíme krev přes jemné sítko nebo režné plátno
3. Měkké kroupy opět propláchneme a smícháme s krví
4. Dáme vařit vývar 5. Do vroucího vývaru postupně, za stálého míchání, přidáváme krev s kroupami
6. Vaříme, až je krev tmavá a mírně sražená, občas promícháme
7. Utřeme česnek se solí
8. Do horké polévky přimícháme rozetřený česnek, ochutíme novým kořením, majoránkou a případně dosolíme
9. Podáváme samozřejmě horké, nejlépe s čerstvým chlebem.

Doporučení:

Někdo rád nastavuje prdelačku vařeným bramborem.

Poznámka:

Také orestovaná cibulka s touto polévkou skvěle chutná.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy