REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zabijačková polévka z jelítek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z rozmělněného obsahu jelítek, vařených krup, česneku, vody, cibule, sádla a koření.


Ingredience:
2 ks jelítek (cca 300 g)
1 ksmenší palice česneku
40 gkrup
20 gsádla
1 lvody
majoránka
pepř
sůl

Postup:

1. Kroupy si několikrát propláchneme, pak vsypeme do hrnce s vroucí osolenou vodou a za občasného promíchání uvaříme doměkka, poté kroupy scedíme a propláchneme vodou
2. Jelítka zbavíme střev, obsah nakrájíme na kousky a pak rozmělníme vidličkou, pak si oloupeme česnek a cibuli, česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme na jemno
3. Do hrnce si nalijeme 1 l vody, přidáme rozmělněné jelítka, důkladně promícháme a povaříme 5 minut, poté přidáme rozemnutou majoránku, prolisovaný česnek, kroupy, pepř, sůl a vše opět 5 minut povaříme
4. Pak si na rozehřátém sádle osmahneme cibuli dozlatova, přidáme jí do polévky a ihned servírujeme s krajíčkem chleba.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy