Podáváme jako teplý mezichod.
Ingredience:
Pro 6 osob: | |
36 ks | párů čerstvých žabích stehýnek |
1 ks | žloutku |
1 ks | bobkového listu |
40 g | cibule |
40 g | másla |
1/4 l | vývaru z hovězího masa |
1/4 l | bílého vína |
1/8 l | smetany |
citrónová šťáva | |
zelená petrželka | |
trochu tymiánu | |
sůl | |
Na jíšku: | |
30 g | hladké mouky |
30 g | másla |
Postup:
1. V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme v něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme bobkový list, tymián
2. Vše podlijeme vínem a vývarem, vložíme do něho omytá a osolená žabí stehýnka a dusíme je doměkka (to trvá asi 10–
15 minut)
3. Potom si připravíme světlou jíšku, podlijeme procezeným vývarem z dušených stehýnek, osolíme a dobře povaříme
4. Do takto připravené omáčky vložíme udušená žabí stehýnka, zakapeme citrónovou šťávou, krátce povaříme, pak odstavíme
5. Pokrm zjemníme žloutkem rozkvedlaným ve smetaně a ochutíme zelenou petrželí
6. Hotová stehýnka vyskládáme do porcelánové misky.
Příloha: Měsíčky z lístkového těsta nebo dušená rýže, houskový knedlík apod.
Poznámka:Příprava světlé jíšky viz: Jíška.