REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechové trubičky plněné krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené trubičky z hladké mouky, tuku, vejce, cukru, ořechů a kakaa, plněné máslovým krémem, máčené v čokoládové polevě.


Ingredience:
Na těsto:
350 ghladké mouky
200 gmásla nebo ztuženého tuku na pečení
150 gmoučkového cukru
70 gnastrouhaných ořechů
1 ksžloutku
1 ksvejce
1 lžícekakaa
Na máslový krém:
200 gmásla
200 gcukru
1 lžícerumu
Na dohotovení:
1 sáčekhotové čokoládové polevy

Postup:

1. Mouku smícháme s cukrem a kakaem
2. Vejce utřeme se žloutkem a povoleným máslem, promícháme s moukou smíchanou s ostatními ingrediencemi
3. Vypracujeme těsto, které necháme v lednici nejméně 30 minut odpočinout
4. Ze ztuhlého těsta vyválíme na pomoučeném vále plát silný cca 2 mm, ten nakrájíme na obdélníky 4 x 6 cm velké
5. Připravené těsto navineme na kovové trubičky, dáme na vál vyložený pečícím papírem
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 170-180 °C, dozlatova
7. Hned po upečení vytáhneme formičky z těsta a upečené válečky necháme úplně vychladnout
8. Ořechové válečky naplníme, nejlépe pomocí cukrářského sáčku, máslovým krémem a vždy oba konce cukroví máčíme v rozpuštěné čokoládové polevě.

Příprava máslového krému:
Povolené máslo utřeme s cukrem a rumem, hmotu naplníme do cukrářského sáčku a plníme do trubiček.

Doporučení:

Čokoládovou polevu rozpustíme v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni.

Poznámka:

Trubičky můžeme péct tak 3-4 týdny dopředu. Plníme krémem tak týden před Vánocemi. Jsou proležené za 1 den. Uchováváme v chladu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy