REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechové trubičky plněné krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené trubičky z hladké mouky, tuku, vejce, cukru, ořechů a kakaa, plněné máslovým krémem, máčené v čokoládové polevě.


Ingredience:
Na těsto:
350 ghladké mouky
200 gmásla nebo ztuženého tuku na pečení
150 gmoučkového cukru
70 gnastrouhaných ořechů
1 ksžloutku
1 ksvejce
1 lžícekakaa
Na máslový krém:
200 gmásla
200 gcukru
1 lžícerumu
Na dohotovení:
1 sáčekhotové čokoládové polevy

Postup:

1. Mouku smícháme s cukrem a kakaem
2. Vejce utřeme se žloutkem a povoleným máslem, promícháme s moukou smíchanou s ostatními ingrediencemi
3. Vypracujeme těsto, které necháme v lednici nejméně 30 minut odpočinout
4. Ze ztuhlého těsta vyválíme na pomoučeném vále plát silný cca 2 mm, ten nakrájíme na obdélníky 4 x 6 cm velké
5. Připravené těsto navineme na kovové trubičky, dáme na vál vyložený pečícím papírem
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 170-180 °C, dozlatova
7. Hned po upečení vytáhneme formičky z těsta a upečené válečky necháme úplně vychladnout
8. Ořechové válečky naplníme, nejlépe pomocí cukrářského sáčku, máslovým krémem a vždy oba konce cukroví máčíme v rozpuštěné čokoládové polevě.

Příprava máslového krému:
Povolené máslo utřeme s cukrem a rumem, hmotu naplníme do cukrářského sáčku a plníme do trubiček.

Doporučení:

Čokoládovou polevu rozpustíme v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni.

Poznámka:

Trubičky můžeme péct tak 3-4 týdny dopředu. Plníme krémem tak týden před Vánocemi. Jsou proležené za 1 den. Uchováváme v chladu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy