REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechové trubičky – polotovar

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké trubičky z ořechového těsta upečené v troubě, máčené v čokoládě, později plněné různými náplněmi, například vanilkovým, čokoládovým nebo karamelovým krémem.


Ingredience:
350 ghladké mouky
180 gHery
70 gnastrouhaných vlašských ořechů
50 gmoučkového cukru
1 ksmenší celé vejce
1 ksžloutek
1 rovná lžícekakaa
Ostatní:
potravinářská fólie, formičky na trubičky, máslo, mouka a vál

Postup:

1. Zpracujeme těsto (smícháme sypké suroviny, do kterých zapracujeme vejce a Heru) zabalené ve folii necháme odpočinout a ztuhnout
2. Ze ztuhlého těsta vyválíme plát o síle 2 mm a nakrájíme si obdélníky cca 4 x 6 cm, které namotáváme na pomazanou (máslem) tenkou trubičkovou formičku (když konce těsta dobře spojíme, nemusíme je dávat přes sebe)
3. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C do zpevnění, pokud byly trubičky dobře namazané, nemusíme je sundávat horké
4. Necháme vychladnout, pak konce hotových trubiček máčíme v rozpuštěné čokoládě, klademe na mřížku a necháme dobře zatuhnout
5. Hotové trubičky plníme z obou stran krémem vanilkovým, čokoládovým nebo karamelovým.

Doporučení:

Recepty na náplně nejdete v naší databázi zde: Recepty jídel: Čajové cukroví a pečivo, zdobení, náplně > polevy, zdobení, náplně.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy