Kostky z vepřového masa, srdce, ledvin a jater, podušené na cibulovém základě, ochucený kořením a černým pivem.
Ingredience:
300 g | vepřového plecka |
300 g | libového bůčku |
200 g | ledvin |
200 g | srdce |
150 g | jater |
50 g | sádla |
2 ks | stroužků česneku |
2 ks | cibule |
250 ml | černého piva |
mletá paprika | |
majoránka | |
mletý pepř | |
chlebová strouhanka | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné vepřové maso a dobře vypranou ledvinku nakrájíme na kostky
2. Na rozpáleném sádle orestujeme oloupané, na drobno nakrájené cibule, přidáme na plátky nakrájené srdce, posypeme mletou paprikou, osolíme, podlijeme polovinou piva a dusíme, až je srdce částečně měkké
3. Přidáme nakrájené maso s ledvinkou, dolijeme zbylé pivo a dusíme vše do poloměkka
4. Pak přidáme očištěná, nakrájená játra, oloupané utřené stroužky česneku, majoránku, mletý pepř a vše dusíme doměkka
5. Nakonec guláš podle potřeby zahustíme chlebovou strouhankou a dochutíme solí.
Podáváme s chlebem, houskovým knedlíkem nebo vařenými bramborami.