REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cibulový dip

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento dip je vhodný například k hamburgeru nebo nakrájené čerstvé zelenině.


Ingredience:
230 gsmetanového sýru
125 mlzakysané smetany
2 lžícemajonézy
2 lžíceworcesterské omáčky
2 lžícebalzamikového octa
2 lžíceolivového oleje
1/2 lžičkysoli
1/4 lžičkymletého pepře
4 ksmalé cibule
2 kssnítky čerstvého tymiánu

Postup:

1. Do kastrůlku s rozehřátým olejem vsypeme oloupané na drobno nakrájené cibule a na mírném ohni asi 30 minut opékáme, aby cibule získala karamelovou barvu
2. Potom vlijeme balzamikový ocet a worcesterskou omáčku a vaříme dalších 15 minut, aby vše zhoustlo, osolíme, opepříme a necháme zchladnout na pokojovou teplotu
3. Mezitím našleháme smetanový sýr, zakysanou smetanu, majonézu a na jemno nasekaný tymián, poté vmícháme zchladlou cibuli, dochutíme solí a minimálně 2 hodiny dáme do ledničky chladit.

Doporučení:

Dip se hodí k burgeru nebo k čerstvé zelenině pokrájené na hranolky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy