Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ledový čaj

25 minut(y)+ doba vychlazení
Náročnost 1

Doma vyrobený ledový čaj. Čajový koncentát vychlazený spolu s plátky citrónu a podávaný s kostkami ledu.
Rozpis na 2 l čaje:
5 kssáčků černého čaje
1 kscitrónu
cukr dle chuti
kostky ledu
plátky citrónu na ozdobu

1. Do velké žáruvzdorné misky vložíme sáčky čaje, které zalijme půllitrem vařící vody
2. Necháme cca 15 minut louhovat
3. Sáčky pak vytáhneme a čajový koncentrát smícháme s 1,5 l studené vody
4. Přidáme na plátky pokrájený, dobře umytý citrón
5. Dle chuti osladíme a dáme do lednice vychladit
6. Podáváme s ledem a jednotlivé sklenice zdobíme plátkem citrónu.

Doporučení:
Skvěle chutná i čaj zelený (použijeme sáčky zeleného čaje).


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.10. - Mezinárodní den vegetariánů

Den vegetariánství se ve světě slaví od roku 1977, kdy jej vyhlásila Severoamerická vegetariánská společnost. O rok později byl tento den podpořen Mezinárodní vegetariánskou unií. Vegetariánství vychází z etického přesvědčení, že člověk nemá právo zabíjet zvířata, ani je týrat drsnými podmínkami, jaké jsou například ve velkochovech. Řada vegetariánů odmítá spolu s masem také výrobky z kůže nebo i kosmetiku testovanou na zvířatech.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy