Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ledový čaj

25 minut(y)+ doba vychlazení
Náročnost 1

Doma vyrobený ledový čaj. Čajový koncentát vychlazený spolu s plátky citrónu a podávaný s kostkami ledu.
Rozpis na 2 l čaje:
5 kssáčků černého čaje
1 kscitrónu
cukr dle chuti
kostky ledu
plátky citrónu na ozdobu

1. Do velké žáruvzdorné misky vložíme sáčky čaje, které zalijme půllitrem vařící vody
2. Necháme cca 15 minut louhovat
3. Sáčky pak vytáhneme a čajový koncentrát smícháme s 1,5 l studené vody
4. Přidáme na plátky pokrájený, dobře umytý citrón
5. Dle chuti osladíme a dáme do lednice vychladit
6. Podáváme s ledem a jednotlivé sklenice zdobíme plátkem citrónu.

Doporučení:
Skvěle chutná i čaj zelený (použijeme sáčky zeleného čaje).


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Váš nejoblíbenější letní drink?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

12.9. - 14.9. Vinobraní (většinou druhý týden v září)

Vinobraní, to jsou tradiční podzimní slavnosti vína. Zážitky si z těchto oslav odnášejí děti i dospělí. Dětská zábava v podobě různých atrakcí a stánků se sladkostmi, pro dospělé je lákadlem dobré víno a burčák. Pro většinu vinařů vinobraní zahajuje tu nejkrásnější část práce ve vinohradu – sběr hroznů, lisování, burčák – a práce skončí v listopadu, kdy většina vín projde prvními degustacemi a ochutnávkami.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy