hlavní jídlo
Amsterodamské cukety
Cukety naplněné směsí z rajčat, tvrdého sýra a bylinek, zabalené do alobalu a upečené na grilu, případně v troubě.
Amsterodamské roštěnky
Na kostky pokrájené roštěnky orestované na másle, pak podušené na pivě.
Holandská kýta
Dušená vepřová kýta s kořenovou zeleninou, kořením a kysanou smetanou.
Holandské fondue (fondy)
Sýrové fondue na holandský způsob.
Horký blesk
Opečené plátky vepřové kotlety a na kolečka nakrájené klobásy servírované s bramborami a jablky uvařenými ve vývaru.
Hotpot
Holandský národní pokrm. Jedná se o vařené hovězí maso spolu se zeleninou, servírované nakrájené na plátky a přelité rozpuštěným máslem.
Rizoto s vepřovým masem a zeleninou
Rizoto na holandský způsob.
Sleď po rotterdamsku
Sleď opečený na oleji zjemněný máslem smíchaným s posekaným koprem.
Stamppot
Tento holandský národní pokrm se skládá s bramborové kaše smíchané s dušenou zeleninou, je servírovaný spolu s kolečky opečené nebo povařené klobásky.
Sváteční fondue
Masové fondue z hovězího masa a vepřových jater. Recept z Nizozemska.
Telecí „Olivy“
Pokrm z telecí kýty stočené do závitku.
reklama