Cukety naplněné směsí z rajčat, tvrdého sýra a bylinek, zabalené do alobalu a upečené na grilu, případně v troubě.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
200 g | tvrdého sýra |
1 lžíce | kukuřičných zrnek |
2 ks | větší cukety |
1 ks | velkého masitého rajčete |
několik snítek tymiánu a oregana (můžeme použít i sušené koření) | |
pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Cukety očistíme a každou podélně rozřízneme na dvě půlky, část dřeně opatrně vydlabeme
2. Vydlabané cukety krátce povaříme asi 4 až 5 minut v osolené vodě, vyjmeme je a opláchneme studenou vodou
3. Rajče opereme a vykrojíme osazení stopky, oprané a okapané bylinky nasekáme nadrobno
4. Sýr i rajské jablíčko nakrájíme na kostičky a smícháme s dření z cuket, kukuřicí a nasekanými bylinkami
5. Směs osolíme a okořeníme pepřem
6. Připravenou nádivkou naplníme půlky cuket, každou zvlášť zabalíme do alobalu a grilujeme asi 15 až 20 minut na roštu grilu, případně i v troubě.
Jako přílohu k takto upraveným cuketám podáváme různé jogurtové zálivky a vařené brambory, nebo jen čerstvé pečivo.