REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rizoto s vepřovým masem a zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rizoto na holandský způsob.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
300 grýže
300 gvařené zeleninové směsi (karotka, hrášek, květák apod.)
200 gvepřové kýty
150 gcibule
60 gmásla
sójová omáčka
koření kari
mletý pepř
sůl
Na oblohu:
1 ksvaječné omelety
sterilovaná zelenina
hlávkový salát
okurky
rajčata

Postup:

1. Přebranou, opláchnutou a spařenou rýži vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka
2. Pak ji scedíme a necháme na cedníku odkapat
3. Maso nakrájíme na malé kostičky, cibuli na kolečka a osmažíme ji na másle dozlatova
4. Vše osolíme, okořeníme, pokapeme sójovou omáčkou a pomalu dusíme, až maso změkne
5. Podle potřeby podléváme malým množstvím horké vody
6. Měkké maso promícháme se zeleninou, uvařenou rýží a ještě krátce podusíme
7. Rizoto urovnáme na velkou, plochou mísu, ozdobíme omeletou pokrájenou na nudličky a obložíme plátky rajčat.

Doporučení:

Příloha: Hlávkový salát, sterilovaná zelenina nebo okurky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy