Rizoto na holandský způsob.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
300 g | rýže |
300 g | vařené zeleninové směsi (karotka, hrášek, květák apod.) |
200 g | vepřové kýty |
150 g | cibule |
60 g | másla |
sójová omáčka | |
koření kari | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na oblohu: | |
1 ks | vaječné omelety |
sterilovaná zelenina | |
hlávkový salát | |
okurky | |
rajčata |
Postup:
1. Přebranou, opláchnutou a spařenou rýži vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka
2. Pak ji scedíme a necháme na cedníku odkapat
3. Maso nakrájíme na malé kostičky, cibuli na kolečka a osmažíme ji na másle dozlatova
4. Vše osolíme, okořeníme, pokapeme sójovou omáčkou a pomalu dusíme, až maso změkne
5. Podle potřeby podléváme malým množstvím horké vody
6. Měkké maso promícháme se zeleninou, uvařenou rýží a ještě krátce podusíme
7. Rizoto urovnáme na velkou, plochou mísu, ozdobíme omeletou pokrájenou na nudličky a obložíme plátky rajčat.
Příloha: Hlávkový salát, sterilovaná zelenina nebo okurky.