REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sleď po rotterdamsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sleď opečený na oleji zjemněný máslem smíchaným s posekaným koprem.


Ingredience:
8 ksmenších sleďů
mletý černý pepř
olej na opékání
citrónová šťáva
máslo
kopr
sůl

Postup:

1. Sledě očistíme a vykostíme, osolíme a okořeníme pepřem
2. Ryby zakápneme citrónovou šťávou a po obou stranách zprudka opečeme na rozpáleném oleji
3. Do hřbetních stran hotových ryb uděláme hluboké zářezy, které vyplníme máslem smíchaným s jemně nasekaným koprem.

Doporučení:

Podáváme nejlépe s dušenou rýží.

Poznámka:

Pokud chcete použít na tento recept sledě – slanečky, kteří se prodávají na našem trhu, máčíme je 2 hodiny ve vlažné vodě a potom ryby v další čisté vodě důkladně opereme, tak rybí maso zbavíme přebytečné soli. Slanečky dále nesolíme, jen opepříme a dále je připravujeme dle výše uvedeného receptu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy