Opečené plátky vepřové kotlety a na kolečka nakrájené klobásy servírované s bramborami a jablky uvařenými ve vývaru.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
4 ks | malé vepřové kotlety |
4 ks | malé klobásy |
2 ks | cibule |
800 g | brambor |
800 g | navinulých jablek |
40 g | másla |
0,5 l | vývaru |
strouhanka | |
mletý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Oloupané brambory a jablka nakrájíme na kostičky, brambory dáme do horkého vývaru a uvaříme do poloměkka
2. Přidáme jablka a vaříme, až brambory změknou a vsají všechen vývar
3. Kotlety nařízneme třikrát po obvodu a u kostí, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme ve strouhance a opečeme po obou stranách na oleji, ke konci opékání přidáme klobásy a také je rychle opečeme
4. Brambory s jablky urovnáme na mísu, hodně je opepříme, poklademe prstýnky cibule osmaženými na másle dozlatova a obložíme kotletami a klobásami.