REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Horký blesk

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky vepřové kotlety a na kolečka nakrájené klobásy servírované s bramborami a jablky uvařenými ve vývaru.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
4 ksmalé vepřové kotlety
4 ksmalé klobásy
2 kscibule
800 gbrambor
800 gnavinulých jablek
40 gmásla
0,5 lvývaru
strouhanka
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory a jablka nakrájíme na kostičky, brambory dáme do horkého vývaru a uvaříme do poloměkka
2. Přidáme jablka a vaříme, až brambory změknou a vsají všechen vývar
3. Kotlety nařízneme třikrát po obvodu a u kostí, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme ve strouhance a opečeme po obou stranách na oleji, ke konci opékání přidáme klobásy a také je rychle opečeme
4. Brambory s jablky urovnáme na mísu, hodně je opepříme, poklademe prstýnky cibule osmaženými na másle dozlatova a obložíme kotletami a klobásami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy