REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Albánie

Podkategorie: předkrmy 1, polévky 2, hlavní jídlo 6, saláty 1

Albánský kebab na roštu

Grilované šišky z mletého hovězího masa, cibule, česneku, vajec a koření.

Balkánský sýr v olivovém oleji

Opravdu chutný předkrm z balkánského sýra a olivového oleje ochucený oreganem.

Mleté hovězí maso v lilku

Opečené lilky naplněné masovou směsí a pak zapečené v troubě.

Pórková polévka

Recept z Albánie na jednoduchou pórkovou polévku.

Pravá albánská musaka

Mleté maso zapečené s lilkem, rajčaty, balkánským sýrem … ochucené bešamelem.

Rybářská polévka

Polévka ze pstruhů uvařených spolu se zeleninou.

Salcë kosi

Tento albánský salát je velmi podobný řeckým Tzatziki.

Shishqebab

Marinované mleté skopové, vepřové nebo hovězí maso, vytvarované do šišek, ugrilované na špejlích s kousky cibule.

Sofrito

Opečené plátky telecího masa, podušené v červeném víně smíchaným s vodou.

Zelná musaka

Recept populární nejen v Albánii ale i v Turecku, Ukrajině …

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy