REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Shishqebab

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované mleté skopové, vepřové nebo hovězí maso, vytvarované do šišek, ugrilované na špejlích s kousky cibule.


Ingredience:
500 gmletého skopového, vepřového nebo hovězího masa
4 ksvětší stroužky česneku
2 kschilli papričky nejlépe zelené
2 kscibule
4 snítkyčerstvého koriandru
2 lžičkystrouhaného zázvorového kořene
1 lžičkadrceného kmínu
1 lžíceoleje
1/2 lžičkysušeného koriandru
1/2 lžičkygaram masaly
1/2 lžičkykurkumy
1 dclvody
pepř
sůl
šťáva z půlky většího citrónu
petrželka na ozdobení
špejle

Postup:

1. Do umletého masa vmícháme 2-3 lžičky šťávy z citrónu a necháme 1 až 2 hodiny marinovat v lednici
2. V misce smícháme olej s drceným česnekem, nasekanými chilli papričkami, drceným kmínem, sušeným koriandrem, zbylou citrónovou šťávou, kurkumou, garam masalou a solí
3. Připravenou kořeněnou pastu důkladně vmícháme do odleželého masa
4. Přidáme 1 dcl vody, nasekaný čerstvý koriandr a znovu důkladně vše promícháme
5. Na špejle umístíme z masa menší šišky (maso by mělo zabírat zhruba jednu polovinu špejle)
6. Jednotlivé šišky potřeme trochou oleje a grilujeme nejlépe na dřevěném uhlí, případně v troubě pod grilem, ze všech stran, dokud se maso řádně nepropeče.

Doporučení:

Shishqebab podáváme se salátem, plátky cibule a čerstvou petrželkou.

Poznámka:

Nejlepším masem na shishqebab je jehněčí kýta nebo filet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Zachraň jídlo vydává svou první kuchařku a spouští e-shop

“100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku” je podtitul nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, která vychází v říjnu tohoto roku. Iniciativa Zachraň jídlo v receptech pracuje se surovinami, které v českých domácnostech nejčastěji zbývají. Smyslem knihy je snížit plýtvání na úrovni domácností. Kuchařku je možné si předobjednat na e-shopu a zisk z prodeje půjde na rozvoj vzdělávacích aktivit o plýtvání jídlem.

číst dále ...

S vinobraním mají co dělat také ekologičtí vinaři, zkuste bio víno!

Nacházející podzim neznamená čas sklizně pouze na polích či sadech, ale také na vinicích. Plné ruce práce mají i ti vinaři, kteří o vinnou révu pečují podle zásad ekologického zemědělství. Po vinobraní ze zralých kuliček hroznů následně vyrábějí bio víno. V čem spočívají jeho benefity a proč byste i při výběru lahve měli myslet především na kvalitu?

číst dále ...

Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem a šlehačkou

Dnes pro vás máme recept na naprosto luxusní věnečky. V receptu ve videu autorka videa zapomněla zmínit, že do pudinku zašlehává 180 g másla. Ovšem jinak jde o skvělý recept, který rozhodně stojí za vyzkoušení!

číst dále ...

Zakysané mléčné výrobky, ty se v lednici nikdy neztratí

V každodenním shonu většinou nebývá na přípravu složitých jídel čas. Rychlá odpolední svačinka, která dokáže zasytit, proto přijde vždycky vhod. Dopřejte si kvalitní zakysané mléčné výrobky, které jsou nejen lahodné, ale především vám dodají potřebné živiny. K dostání jsou v mnoha podobách, můžete je konzumovat rovnou, nebo je využít například k přípravě vynikající bublaniny ze sezónního ovoce.

číst dále ...

Prague Mussel Week se blíží. Zláká vás na netradiční spojení chutí?

Slávky po baskicku s chorizem, slávky na avokádu nebo pečené slávky na borovicovém jehličí. Už se vám sbíhají sliny a vaše duše (a žaludek) gastronomického dobrodruha plesá nadšením? Pak si v kalendáři vyznačte týden od 23. do 29. 9., kdy do desítek pražských restaurací přiveze food festival Prague Mussel Week 16 tun prvotřídních slávek z holandského Yerseke. A i pokud mořským „potvorám“ zrovna neholdujete, zkuste jim tentokrát dát šanci. Jedná se totiž o klenot mezi superpotravinami, který díky festivalu můžete ochutnat za poloviční cenu.

číst dále ...

Flora Olomouc zve na podzimní „Zahradní slavnost“

Podzimní Flora Olomouc 2019 nabídne ukázku těch nejlepších českých výpěstků nejen ovoce a zeleniny zakomponovaných do hlavní expozice v pavilonu A. Ta nese název „Zahradní slavnost“. Výstava se uskuteční ve dnech 3. – 6. října 2019 a doprovodí ji tradiční Podzimní zahradnické trhy, festival gastronomie a nápojů Olima či projekt Rozkvetlé památky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy