REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Shishqebab

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované mleté skopové, vepřové nebo hovězí maso, vytvarované do šišek, ugrilované na špejlích s kousky cibule.


Ingredience:
500 gmletého skopového, vepřového nebo hovězího masa
4 ksvětší stroužky česneku
2 kschilli papričky nejlépe zelené
2 kscibule
4 snítkyčerstvého koriandru
2 lžičkystrouhaného zázvorového kořene
1 lžičkadrceného kmínu
1 lžíceoleje
1/2 lžičkysušeného koriandru
1/2 lžičkygaram masaly
1/2 lžičkykurkumy
1 dclvody
pepř
sůl
šťáva z půlky většího citrónu
petrželka na ozdobení
špejle

Postup:

1. Do umletého masa vmícháme 2-3 lžičky šťávy z citrónu a necháme 1 až 2 hodiny marinovat v lednici
2. V misce smícháme olej s drceným česnekem, nasekanými chilli papričkami, drceným kmínem, sušeným koriandrem, zbylou citrónovou šťávou, kurkumou, garam masalou a solí
3. Připravenou kořeněnou pastu důkladně vmícháme do odleželého masa
4. Přidáme 1 dcl vody, nasekaný čerstvý koriandr a znovu důkladně vše promícháme
5. Na špejle umístíme z masa menší šišky (maso by mělo zabírat zhruba jednu polovinu špejle)
6. Jednotlivé šišky potřeme trochou oleje a grilujeme nejlépe na dřevěném uhlí, případně v troubě pod grilem, ze všech stran, dokud se maso řádně nepropeče.

Doporučení:

Shishqebab podáváme se salátem, plátky cibule a čerstvou petrželkou.

Poznámka:

Nejlepším masem na shishqebab je jehněčí kýta nebo filet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy