REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sofrito

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky telecího masa, podušené v červeném víně smíchaným s vodou.


Ingredience:
500 gtelecího masa
3-3 ksstroužky česneku
2 lžícemásla
1 lžícemouky
1,5 dclčerveného vína
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné maso nakrájíme na plátky, mírně rozklepeme jako řízky, z obou stran osolíme, okořeníme pepřem a pomoučíme
2. Připravené plátky opečeme na rozpáleném másle, pak je vyjmeme a dáme do hrnce
3. Na pánev přidáme utřený česnek a mouku a mícháme až mouka zrůžoví, takto osmahlou česnekovou zásmažku přidáme do hrnce k masu
4. Zalijeme vínem a cca naběračkou vody, šťávu dobře rozšleháme, aby se rozpustila mouka a dáme na mírný oheň, aby se maso dodusilo a šťáva zhoustla.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy