REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelná musaka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept populární nejen v Albánii ale i v Turecku, Ukrajině …


Ingredience:
750 gkysaného zelí
500 gsměsi mletého hovězího a vepřového masa
150 grýže
150 mlzakysané smetany
1 dlsladké smetany
3 ksvejce
3 lžíceoleje
mletý pepř
sůl
strouhanka na vysypání zapékací misky
tuk na vymazání zapékací misky

Postup:

1. Zelí důkladně scedíme a pak orestujeme na 2 lžících oleje
2. Na zbylém oleji na druhé pánvičce opečeme mleté maso dorůžova, osolíme ho a okořeníme pepřem
3. Do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy urovnáme polovinu množství orestovaného zelí, na něj rozložíme opečené a dochucené maso
4. Další vrstvou bude propláchnutá rýže na kterou rozložíme zbylé zelí 5. Obě smetany rozšleháme s vejci a 1 dl vody, osolíme a dochutíme pepřem, touto směsí připravení suroviny v míse zalijeme
6. V troubě vyhřáté na 170 °C pečeme asi 50 minut dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy