REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pravá albánská musaka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté maso zapečené s lilkem, rajčaty, balkánským sýrem … ochucené bešamelem.


Ingredience:
500 gmletého hovězího masa
200 gkonzervovaných rajčat
150 gbalkánského sýra
100 gmásla
200 mlmléka
200 mlčerveného vína
4 lžícestrouhanky
3 lžícehladké mouky
4 ksvajec
4 kslilku
3 kscibule
petrželka
mletý pepř
olej
sůl
máslo na vymazání a strouhanka na vysypání

Postup:

1. Oloupané, na drobno nakrájené cibule a mleté maso osmahneme na rozehřátém másle, osolíme, opepříme, podlijeme červeným vínem a dusíme doměkka
2. Přidáme rajčata, na drobno nasekanou petrželku a povaříme
3. Pak přidáme 4 bílky, strouhanku a řádně vše promícháme
4. Omyté, osušené lilky nakrájíme po délce na plátky 1 cm silné a po obou stranách osmahneme na rozehřátém oleji s máslem
5. Do vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáčku rozložíme vrstvu plátků lilku, vrstvu masa, vrstvu lilku a tak pokračujeme do spotřebování surovin, končíme vrstvou lilku
6. Do připraveného bešamelu z mléka a hladké mouky přidáme nastrouhaný sýr, žloutky, vše promícháme a nalijeme do pekáčku
7. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova (asi 45 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy