REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pórková polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Albánie na jednoduchou pórkovou polévku.


Ingredience:
500 gpórku
60 gmásla
2 ksmrkve
2 ksvětší brambory
1 kskostky hovězího bujónu
1 lžíceškrobové moučky
1 lvody
sůl

Postup:

1. Omyté pórky nakrájíme na kolečka, očištěnou mrkev a brambory na malé kostky
2. V hrnci necháme rozpustit máslo a lehce na něm osmahneme pórek
3. Přidáme škrobovou moučku, zamícháme a po chvíli přihodíme ostatní nakrájenou zeleninu
4. Přidáme kostku bujónu a do hrnce dolijeme asi 1 litr vody
5. Polévku necháme 10-15 minut povařit, občas ji promícháme a nakonec dochutíme solí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy