REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Recepty ve fotografii, krok za krokem

Podrobné recepty s fotografiemi jednotlivých kroků …

Banánová chaloupka vytvořená pomocí krabic od džusu

Recept na chaloupku z čokolády, tvarohového krému, dlouhých cukrářských piškotů a banánů, popsaný pěkně krok za krokem, doplněný o názorné fotografie postupu. Ozdobte ji dle fantazie, může to být chaloupka “Jejžíškovská”, stejně tak chaloupka Smolíčka pacholíčka, nebo jen chaloupka strýčka Toma. Každopádně si na ní určitě všichni pochutnají. Ale pozor! Nezapomeňte si před tím koupit dva velké, dvoulitrové džusy, protože právě krabice od džusu, v tomto receptu, hrají významnou roli.

Jak si vyrobit domácí těstoviny

Připravit si domácí těstoviny není žádná věda, ani vám to nezabere příliš času. Dnes se s vámi podělím o to, jakým způsobem dělám těstoviny já. Po kliknutí se vám otevře recept i s postupem ve fotografii.

Kurkumové hracháčky

Také občas nevíte co uvařit? Zkoušíte nové věci? Trošku jsem dnes experimentovala se žlutým hrachem. A až to bylo, tak jsme to pojmenovali. Kurkumové Hracháčky nemusíte jen smažit, ale dají se i upéct.

Kuřecí bábovka krok za krokem

I když je tento recept na slanou bábovku poměrně jednoduchý, fotografie k receptu se určitě hodí. Jde o bábovku připravenou z kuřecích řízků, klobásky, anglické slaniny, vajec ….

Matjesy ze sladkovodních ryb – postup ve fotografii

Matjesy můžeme vyrobit i ze sladkovodních ryb. Vhodné jsou masitější ryby, které mají dostatek masa ve hřbetu, osvědčil se například karas nebo kapr do 50 cm.

Na rožni pečené sele

Vlastnoručně pečené selátko bývá zlatým hřebem různých oslav, přátelských posezení či svateb. Aby se vydařilo, chce to trochu fortele, vyzkoušených fíglů a samozřejmě trpělivost.

Plněný kapr, pečený

V celku upečený kapr, vytřený hořčicí, naditý slaninou, cibulí a sýrem, zašitý, upečený v troubě doměkka.

Pstruzi na bramborách – recept s fotografiemi postupu

Recept s postupem ve fotografii na pečené pstruhy na bramborách, zapečené obložené anglickou slaninou, pórkem, houbami a cibulí, dopečené přelité lečem.

Uzení sumce

Sumec má chutné tučné maso s malým podílem kostí. K uzení jsou nejvhodnější kusy do 120 cm, starší kusy sumce mívají příliš tučné maso, nejtučnější je pak jejich ocas …
Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy