Také občas nevíte co uvařit? Zkoušíte nové věci? Trošku jsem dnes experimentovala se žlutým hrachem. A až to bylo, tak jsme to pojmenovali. Kurkumové Hracháčky nemusíte jen smažit, ale dají se i upéct.
Ingredience:
1,5 hrnku žlutého hrachu, 2 větší syrové brambory, 1 celé vejce, 1 stroužek česneku, podle potřeby polohrubá mouka, podle potřeby trošku strouhanky, sůl, pepř, majoránka, kurkuma, lžička sody bikarbonu
Postup přípravy:
Žlutý hrách namočíme přes noc do vody (není-li předvařený, poradíme si takto). Druhý den hrách uvaříme. Vodu slijeme. Necháme vychladnout. Nastrouháme syrové brambory, přidáme k uvařenému hrachu, dáme vejce, mouku, koření a zcela na konec přimícháme půl lžičky sody bikarbony. Mělo by vám vzniknout nepříliš řídké, ale ne tuhé těsto.
Rozpálíme si na pánvi tuk a lžičkou vkládáme malé hromádky, které ještě rychle na pánvi dotvoříme do požadovaného tvaru. Mohou být trošku vyšší.
Hracháčky smažíme z obou stran, ne příliš prudce.
Máte-li tu možnost, nechejte je dojít v rozehřáté remosce či troubě přikryté alobalem, aby se zvrchu příliš neopekly.
Finální Kurkumové Hracháčky podáváme teplé.
Text i foto: Marika Korcová
Woman today
Zdroj: www.woman-today.cz