REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí bábovka krok za krokem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

I když je tento recept na slanou bábovku poměrně jednoduchý, fotografie k receptu se určitě hodí. Jde o bábovku připravenou z kuřecích řízků, klobásky, anglické slaniny, vajec ….


Ingredience potřebné k přípravě kuřecí bábovky: 8-10 ks plátků kuřecích prsou, 10-12 ks plátků slaniny, 6-8 ks vajec, 2 ks silnější klobásky, 2 ks masité barevné papriky, 1 ks pórek, 150 g tvrdého sýru, grilovací koření nebo jiné oblíbené na kuře, pepř, sůl a ještě forma na bábovku, papír na pečení …

 

 

Formu na bábovku vyložíme plátky anglické slaniny, kuřecí prsa rozkrojíme na plátky, naklepeme, osolíme a okořeníme pepřem a grilovacím kořením, nebo jiným oblíbeným kořením na kuřecí maso.

 

 

Připravená prsa rozprostřeme do formy vystlané slaninou.

 

 

Pokračujeme s naplněním bábovky; rozložíme kolečka klobásky, také pórek a papriku, ingredience ve formě pak posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem, nakonec do formy rozklepneme 3-4 ks vejce

 

 

A vrstvy opakujeme; dáme znovu plátky slaniny, kolečka salámu, cibule, pórku a papriku, také zbylá kuřecí prsa, vše zalijeme zbylými 3-4 ks vejci, do kterých přimícháme zbytek nastrouhaného sýra. Nakonec vše zaklopíme anglickou slaninou.

 

 

Pečeme v troubě vyhřáté na 200-220 °C cca 1,5-2 hodiny, během pečení bábovku přikryjeme pečícím papírem.

 

 

Hotovou bábovku vyklepneme z formy a po nakrájení ji podáváme jak teplou, tak i studenou.

 

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy