REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Banánová chaloupka vytvořená pomocí krabic od džusu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na chaloupku z čokolády, tvarohového krému, dlouhých cukrářských piškotů a banánů, popsaný pěkně krok za krokem, doplněný o názorné fotografie postupu. Ozdobte ji dle fantazie, může to být chaloupka “Jejžíškovská”, stejně tak chaloupka Smolíčka pacholíčka, nebo jen chaloupka strýčka Toma. Každopádně si na ní určitě všichni pochutnají. Ale pozor! Nezapomeňte si před tím koupit dva velké, dvoulitrové džusy, protože právě krabice od džusu, v tomto receptu, hrají významnou roli.


Suroviny:

  • 14 ks dlouhých cukrářských piškotů
  • 4 ks větší banány
  • 2 balíčky kakaových BB sušenek

Na krém:

  • 4 ks vaničky tvarohu
  • 2 ks másla
  • 240 g moučkového cukru

Na vylití krabice:

  • 80 g hořké čokolády
  • 2 lžíce stuženého tuku

Ostatní:

  • 2 ks krabice od džusu, objem 2 l
  • perníčky nebo BB sušenky na ozdobu (okna, dveře)
  • cukrářský sáček

 

Postup:

U jedné krabice rozřízneme její větší stranu viz. foto, druhou rozřízneme přes roh, základ na střechu, opět to ukazuje obrázek. Krabice od džusu opláchneme, necháme důkladně oschnout.  

 

Do misky nalijeme čokoládu na vaření, přidáme tuk 100 % (2 lžíce), vložíme do mikrovlnné touby, chvíli ji zapneme, čokoládu necháme rozpustit, lžičkou důkladně promícháme, čokoládou vylijeme formu (první krabice), celou formu pohyby krabice po celé rozprostřeme, čokoládu pak necháme ztuhnout.

 

 

Vyšleháme povolené máslo s cukrem, do vzniklé hmoty zašleháme tvaroh, vyšleháme pomocí elektrického šlehače hladký krém. Krém vyplníme formu se ztuhlou čokoládou, navrstvíme BB sušenky, znovu potřeme krémem, opět poklademe BB sušenky, opět naneseme krém, položíme vedle sebe 3 oloupané banány, ty schováme do další vrstvy krému, poklademe BB sušenky, opět naneseme krém, poklademe další BB sušenky, končíme krémem. Dáme důkladně ztuhnout do lednice.

 

 

Do formy na střechu vyskládáme, do tvaru „V“ piškoty. Ze zbytku krému si odděláme 3 lžíce bokem, ty použijeme později na ozdobení střechy, asi jednou třetinou krému vyplníme špičku střechy, položíme oloupaný banán, ten zakryjeme zbytkem krému, vše uhladíme do roviny. Dáme ztuhnout do lednice.

 

 

Spodní část chalupy vyklopíme z formy, na horu poklademe ztuhlou střechu, mírně přitlačíme, formu odstraníme.

 

 

Pomocí cukrářského sáčku dozdobíme štít střechy odloženým krémem, na chaloupku pak ještě přilepíme okna a dveře z perníčků nebo BB sušenek. Necháme v lednici opět vše pěkně ztuhnout.

 

 

Jednotlivé porce z chaloupky krájíme tak že zakrajujeme nůž mezi piškoty na střeše…

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

Co je to půst? A proč ho držet?

Vyzkoušejte si, zda vašemu tělu neprospěje začít jíst střídmě, jak to dělaly vaše babičky a prababičky. Po hojných a výživných vánočních svátcích začali naši předkové slavit další blahobytný svátek plný domácích zabíječek, pečené drůbeže a koblih, byl to masopust. Masopustem je označováno více jak 40 denní období od Tří králů 6.1. až do Popeleční středy. Po tomto období hojnosti však v minulosti vždy následoval půst. Před svátky jara Velikonocemi a Kristovým zmrtvýchvstáním bylo potřeba očistit tělo i mysl a začít žít střídměji. A k tomu byl dobrý právě půst, který tehdy trval 6 týdnů.

číst dále ...

Kukuřice 4x jinak!

Měkká a sladká jádra kukuřice přidávají do receptů nezaměnitelnou chuť a texturu. Při vaření se kukuřice může využívat v různých formách – čerstvá, vařená, grilovaná nebo konzervovaná. Snášejí ji lidé, kterým vadí lepek, první zoubky si na kukuřičných křupkách brousí batolata, dospělí si bez popcornu nedovedou kino ani představit.

číst dále ...

Lektorka zdravého vaření radí: 5 tipů pro fresh start v novém roce

Konec roku byl protkaný cukrem a spoustou jídla, i když jsme v tom třeba byli nevinně. Cukroví na každém rohu, vaječný koňak, štola pěkně zasněžená moučkovým cukrem, sladký svařák na vánočním trhu, medovina, jako dárek od návštěvy bonboniéra. K tomu řízky, klobásky, tučné sýry a misky s brambůrkami. S blížícím se začátkem nového roku mnozí z nás cítíme, že bychom chtěli odstartovat nový rok zdravěji a cítit se energicky. Dobrá zpráva je, že stačí pár změn a brzy pocítíte výsledky.

číst dále ...

Měsíc šéfkuchařů nabídne pokrmy, které si už jindy v Praze nedáte

Šest pražských podniků, šest speciálních jídel – to je únorový měsíc šéfkuchařů, který nabídne nejen českou klasiku v moderním hávu, ale i mezinárodní gastronomii. Do měsíce šéfkuchařů, který bude probíhat po celý únor, se zapojily podniky Bruxx, Vinohradský Parlament, Brambory, Sia, Bistro Sisters nebo Cukrář Skála. Podniky umožní ochutnat pokrmy, jež v menu běžně nenabízí.

číst dále ...

Kombucha – nápoj nesmrtelnosti, který zpestří nejen suchý únor

Držíte letos suchý únor? Bezesporu je to skvělá volba pro naše tělesné i duševní zdraví. Bez alkoholu se zlepšuje spánek, soustředění a dost často i stav naší peněženky. Ale nabízí se otázka: Co pít, když nepiji? Když člověk nepije alkohol, má dost často omezený výběr – sladké limonády, ochucená nealko piva, a to je všechno. Co takhle zkusit Kombuchu? Nejen že skvěle chutná a není samý cukr, ale je plná antioxidantů a zdraví prospěšných látek. Je to vlastně fermentovaný čajový nálev, který má právě díky kvašení skvělou osvěžující chuť. Ráno nastartuje organismus a večer klidně nahradí drink. A to doslova.

číst dále ...

Způsob mletí zrn ovlivňuje chuť i kvalitu mouky

Proces mletí obilí je při výrobě mouky nesmírně důležitý. Ovlivňuje jak chuť výsledného produktu, tak i nutriční hodnoty mouky. Od okamžiku sklizně do chvíle, kdy si v obchodě vyberete svůj sáček, ujde zrno a posléze mouka dlouhou cestu. Ta se často liší podle mlýna, kde dochází k mletí.

číst dále ...

Když zavřete vinaře a kuchaře spolu do sklepa…

…vykouzlí vinařskou kuchařku. Není nic nového na tom, že se vína liší region od regionu, doslova kopec od kopce a vinař od vinaře. Že má každý kuchař svůj nenapodobitelný rukopis a používá jinak jiné regionální suroviny, také nepřekvapí. Ale o to zajímavější dílo vznikne, když se tyto jedinečné projevy lidské nápaditosti spojí dohromady. A co teprve, kdy je těch vinařů a kuchařů dohromady 30.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků