Recept na chaloupku z čokolády, tvarohového krému, dlouhých cukrářských piškotů a banánů, popsaný pěkně krok za krokem, doplněný o názorné fotografie postupu. Ozdobte ji dle fantazie, může to být chaloupka “Jejžíškovská”, stejně tak chaloupka Smolíčka pacholíčka, nebo jen chaloupka strýčka Toma. Každopádně si na ní určitě všichni pochutnají. Ale pozor! Nezapomeňte si před tím koupit dva velké, dvoulitrové džusy, protože právě krabice od džusu, v tomto receptu, hrají významnou roli.
Suroviny:
- 14 ks dlouhých cukrářských piškotů
- 4 ks větší banány
- 2 balíčky kakaových BB sušenek
Na krém:
- 4 ks vaničky tvarohu
- 2 ks másla
- 240 g moučkového cukru
Na vylití krabice:
- 80 g hořké čokolády
- 2 lžíce stuženého tuku
Ostatní:
- 2 ks krabice od džusu, objem 2 l
- perníčky nebo BB sušenky na ozdobu (okna, dveře)
- cukrářský sáček
Postup:
U jedné krabice rozřízneme její větší stranu viz. foto, druhou rozřízneme přes roh, základ na střechu, opět to ukazuje obrázek. Krabice od džusu opláchneme, necháme důkladně oschnout.
Do misky nalijeme čokoládu na vaření, přidáme tuk 100 % (2 lžíce), vložíme do mikrovlnné touby, chvíli ji zapneme, čokoládu necháme rozpustit, lžičkou důkladně promícháme, čokoládou vylijeme formu (první krabice), celou formu pohyby krabice po celé rozprostřeme, čokoládu pak necháme ztuhnout.
Vyšleháme povolené máslo s cukrem, do vzniklé hmoty zašleháme tvaroh, vyšleháme pomocí elektrického šlehače hladký krém. Krém vyplníme formu se ztuhlou čokoládou, navrstvíme BB sušenky, znovu potřeme krémem, opět poklademe BB sušenky, opět naneseme krém, položíme vedle sebe 3 oloupané banány, ty schováme do další vrstvy krému, poklademe BB sušenky, opět naneseme krém, poklademe další BB sušenky, končíme krémem. Dáme důkladně ztuhnout do lednice.
Do formy na střechu vyskládáme, do tvaru „V“ piškoty. Ze zbytku krému si odděláme 3 lžíce bokem, ty použijeme později na ozdobení střechy, asi jednou třetinou krému vyplníme špičku střechy, položíme oloupaný banán, ten zakryjeme zbytkem krému, vše uhladíme do roviny. Dáme ztuhnout do lednice.
Spodní část chalupy vyklopíme z formy, na horu poklademe ztuhlou střechu, mírně přitlačíme, formu odstraníme.
Pomocí cukrářského sáčku dozdobíme štít střechy odloženým krémem, na chaloupku pak ještě přilepíme okna a dveře z perníčků nebo BB sušenek. Necháme v lednici opět vše pěkně ztuhnout.
Jednotlivé porce z chaloupky krájíme tak že zakrajujeme nůž mezi piškoty na střeše…