Recept s postupem ve fotografii na pečené pstruhy na bramborách, zapečené obložené anglickou slaninou, pórkem, houbami a cibulí, dopečené přelité lečem.
Ingredience:
2 ks pstruzi, 750 g brambor, 150 g anglické slaniny, 150 g hub, 1 ks pórek, 1 ks červená cibule, 500 g sklenice leča, máslo, olej, sůl, červená mletá paprika, pepř, sůl
Postup:
Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka. Plech vymažeme olejem a poklademe plátky brambor, na brambory položíme plátky anglické slaniny, plátky hub, kolečka cibule a pórku, vše osolíme a opepříme.
Znovu poklademe vrstvou brambor na brambory opět plátky slaniny posypeme červenou paprikou okmínujeme.
Na brambory položíme vykuchané, omyté pstruhy, ty poklademe plátky másla a dáme péct do vyhřáté trouby.
Po 20 minutách vyndáme pekáč z trouby a zalijeme sklenicí leča polijeme i pstruhy a dáme opět péct.
Necháme zapéct opět v troubě 10-15 minut.
Pečené pstruhy nandáme na talíře, přidáme zapečené brambory, ozdobíme plátky citronu a nakrájenou petrželkou, ihned podáváme.
Text i foto: D.
M.