REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Silvestrovská bowle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Alkoholická bowle je skvělá právě na různé slavnostní příležitosti. Tuto připravíme z bílého a růžového polosladkého vína, bílého rumu, citronů, ananasového, broskvového, jahodového a mandarinkového kompotu.


Ingredience:
0,7 lrůžového polosladkého vína
0,7 lbílého polosladkého vína
0,25 lbílého rumu
1 sklenicekompotovaných mandarinek
1 sklenicekompotovaného ananasu
1 sklenicekompotovaných broskví
1 sklenicekompotovaných jahod
6 kscitrónů
třtinový cukr na doslazení

Postup:

1. Do velké skleněné nádoby na bowle nalijeme obě vína, rum a přidáme ovoce společně se šťávou z kompotů
2. Vymačkáme 3 ks limetky, zbývající 3 ks nakrájíme na plátky
3. Vše dobře promícháme a necháme v lednici dobře vychladit
4. Bowle je oslazena šťávou z kompotů, pokud to nebude stačit, přisladíme ji dle chuti třtinovým cukrem.5. Vychlazené sklenice s bowlí zdobíme plátky citrónů a podáváme s brčkem.

Doporučení:

Ovoce lze samozřejmě různě obměňovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy