REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vařené brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní recept, pro kuchtíky začátečníky, na brambory uvařené v mírně osolené vodě.


Ingredience:
500 gbrambor
1,5 lvody
1 lžičkakmínu
1 lžičkasoli

Postup:

1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky, znovu je důkladně propláchneme, pak necháme důkladně okapat
2. Okapané brambory dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou
3. Vodu osolíme, okořeníme kmínem a vaříme asi 15 minut, až nám brambory změknou, pak slijeme vodu a můžeme je podávat.

Doporučení:

Zda jsou brambory dostatečně měkké poznáte tak, že do jedné zapíchnete nůž, ten pak vytáhnete a pokud brambora z nože hned sjede, jsou brambory hotové. Také můžete jednu bramboru vytáhnout a ochutnat (pozor, ať si nespálíte jazyk!).

Poznámka:

Brambory nevěřte příliš dlouho, jinak se vám rozvaří!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy