REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční bramborový salát s pivní majonézou dle pivovarské restaurace OSSEGG

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na tento salát je od šéfkuchaře Lukáše Holého z Pivovarské restaurace OSSEGG Praha, Římská 45, Praha 2 – Vinohrady.


Ingredience:
1 kgbrambor varného tipu A anebo brambory Grenaille
200 gkvalitní a tučné zakysané smetany
100 gkvalitní uzené slaniny / my jsme použili naší pivní, kterou si v OSSEGGU vyrábíme sami/
100 gsýra s modrou plísní / my jsme použili uzenou Nivu /
1 ksmenší cibule bílá nasekané najemno
1 ksmenší cibule červená nasekané najemno
1 ksvětvička čerstvého rozmarýnu
3 kskuličky nového koření
3 kskuličky celého pepře
2 ksbobkového listu
1 svazekjarní cibulky nasekané najemno
5 lžicpivní majonézy OSSEGG
2 lžícejemně nasekané pažitky
osolená voda na uvaření brambor
pepř
sůl
Na pivní majonézu Ossegg:
3 ksžloutky
200 mlslunečnicového oleje
50 mlčerného piva Balthasar 13 OSSEGG Praha
1 lžičkaostré hořčice
šťáva a kůra z jednoho citronu
drcený kmín
pepř
sůl

Postup:
  1. Brambory dobře umyjeme pod studenou vodou a uvaříme do měkka v osolené vodě do které jsme přidali divoké koření a větvičku rozmarýnu. Necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na větší kostky. My jsme použili brambory Grenaille, tak jsme nemuseli loupat a jen jsme je rozpůlili.
  2. Všechny druhy cibulí pokrájíme velmi na jemno, dáme si záležet.
  3. Zakysanou smetanu osolíme a opepříme, spojíme s majonézou.
  4. Uzenou slaninu nakrájíme na malé kostičky a na rozpálené pánvi orestujeme dozlatova, slijeme tuk a necháme vychladnout.
  5. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
  6. Všechny ingredience vložíme do mísy a promícháme pečlivě se smetanovo-majonézovou zálivkou, aby se vše spojilo v kompaktní hmotu.
  7. Dochucujeme solí a pepřem, se solí už opatrně, sýr je docela dost výrazný.
  8. Salát můžeme ozdobit červenou cibulkou nakrájenou na jemné plátky, nasekanou chilli papričkou, kterou zbavíme semínek a pažitkou.
Poznámka:

Zdroj: https://praha.ossegg.com/

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

6 tipů na bezpečný detox

Střevo je branou do těla. Prochází jím vše, co zkonzumujeme a většina z toho se zde také vstřebává. Jakékoliv poškození či disbalance střevní mikroflóry se může ošklivě podepsat na našem zdraví a potažmo psychice. Nový rok je ideální čas začít očistu těla a dobít energii na vše nadcházející. Držte se těchto jednoduchých 6 tipů a detox pro vás bude radostí.

číst dále ...

Jaký nápoj nejvíce přes den pijete?

Dostatečný příjem vody, ale i jiných tekutin, je pro naše tělo nezbytné a pomáhá nám v mnoha ohledech. Ano je důležité pít, ideálně pak postupně, během celého dne a dodržovat tak pitný režim. Ale co většina z nás vlastně přes den pije? Je to jen obyčejná voda, litry kávy nebo si dopřáváme nějaké kupované sladké nápoje?

číst dále ...

Nápadité recepty, díky nimž zase dopnete kalhoty

Leden, do kalhot vlezem. I tak bychom si mohli s nadsázkou poupravit známou českou pranostiku. Vánoční hodování se na nás totiž většinou podepíše a v prvním měsíci roku můžeme mít problém dopnout pásek, kalhoty, sukni… Navíc se zase proměnily naše chutě a my toužíme po něčem vyloženě lehkém, nepříliš mastném. Pozor, to ovšem neznamená, že to nebude dobré! Pokud je pokrm nabitý kvalitními surovinami, které poznáte také díky značkám kvality (např. Klasa, Regionální potravina nebo Bio), zažijete chuťové orgie. A navíc pak budete mít v bříšku jako v pokojíčku. Pojďme na to.

číst dále ...

Suchej únor? Tak na ten se napijem – nealkoholický Hrozňáček od Rybízáku k tomu přímo vybízí

Únor se v České republice zapsal jako měsíc bez alkoholu. Pokud neradi trháte partu, ale chuť vína by vám chyběla, přesedlejte v únoru na nealkoholické ovocné víno. V sortimentu české značky Rybízák najdete výborné víno Hrozňáček – chutná skvěle, ale je bez alkoholu.

číst dále ...

Cena medu zůstane i přes velký nedostatek českého lesního medu stejná, očekává se rekordní zájem

Český lesní med koncem ledna v obchodech dojde z důvodu špatné snůšky, komentuje situaci Milan Špaček z firmy Medokomerc, která je největším tuzemským zpracovatelem medu. Včely vyprodukovaly v roce 2020 nejméně medu za posledních 20 let.

číst dále ...

Vliv olivového oleje na vaše zdraví

Právě v této době je vhodné věnovat zvýšenou pozornost a péči svému zdraví. Již Homér označoval olivový olej za tekuté zlato, a to ještě zdaleka neměl k dispozici tolik vědeckých studií, jako máme my dnes. Pravidelné užívání olivového oleje je vhodné nejen pro prevenci civilizačních chorob, jako je rakovina a cukrovka, ale koriguje i hladinu cholesterolu nebo chrání krevní oběh. A jak jistě víte, lze ho užívat nejen vnitřně, ale také na tělo nebo vlasy.

číst dále ...

Stylové streetfoodové recepty pro vás a vaše přátele

Na streetfoodové dobroty, které důvěrně znáte z trhů a festivalů, už nemusíte čekat! Šikovné a známé české food-blogerky Markéta v troubě a S vášní pro jídlo, pro vás připravily chutné a jednoduché recepty s McCain hranolky Crispers, které jsou jako vystřižené ze streetfoodového jídelního lístku. Recepty jsou připravené i v duchu dalších trendů: uvědomělého vaření a neplýtvání jídlem. Oba trendy vybízí připravovat jídlo ze surovin, které máme běžně doma a když nevyužijeme celé balení některé potraviny, můžeme si ji nechat na jindy. Pozvěte přátele, rodinu a vychutnejte si spolu streetfoodové pokrmy v pohodlí domova.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy