REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční bramborový salát s pivní majonézou dle pivovarské restaurace OSSEGG

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na tento salát je od šéfkuchaře Lukáše Holého z Pivovarské restaurace OSSEGG Praha, Římská 45, Praha 2 – Vinohrady.


Ingredience:
1 kgbrambor varného tipu A anebo brambory Grenaille
200 gkvalitní a tučné zakysané smetany
100 gkvalitní uzené slaniny / my jsme použili naší pivní, kterou si v OSSEGGU vyrábíme sami/
100 gsýra s modrou plísní / my jsme použili uzenou Nivu /
1 ksmenší cibule bílá nasekané najemno
1 ksmenší cibule červená nasekané najemno
1 ksvětvička čerstvého rozmarýnu
3 kskuličky nového koření
3 kskuličky celého pepře
2 ksbobkového listu
1 svazekjarní cibulky nasekané najemno
5 lžicpivní majonézy OSSEGG
2 lžícejemně nasekané pažitky
osolená voda na uvaření brambor
pepř
sůl
Na pivní majonézu Ossegg:
3 ksžloutky
200 mlslunečnicového oleje
50 mlčerného piva Balthasar 13 OSSEGG Praha
1 lžičkaostré hořčice
šťáva a kůra z jednoho citronu
drcený kmín
pepř
sůl

Postup:
  1. Brambory dobře umyjeme pod studenou vodou a uvaříme do měkka v osolené vodě do které jsme přidali divoké koření a větvičku rozmarýnu. Necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na větší kostky. My jsme použili brambory Grenaille, tak jsme nemuseli loupat a jen jsme je rozpůlili.
  2. Všechny druhy cibulí pokrájíme velmi na jemno, dáme si záležet.
  3. Zakysanou smetanu osolíme a opepříme, spojíme s majonézou.
  4. Uzenou slaninu nakrájíme na malé kostičky a na rozpálené pánvi orestujeme dozlatova, slijeme tuk a necháme vychladnout.
  5. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
  6. Všechny ingredience vložíme do mísy a promícháme pečlivě se smetanovo-majonézovou zálivkou, aby se vše spojilo v kompaktní hmotu.
  7. Dochucujeme solí a pepřem, se solí už opatrně, sýr je docela dost výrazný.
  8. Salát můžeme ozdobit červenou cibulkou nakrájenou na jemné plátky, nasekanou chilli papričkou, kterou zbavíme semínek a pažitkou.
Poznámka:

Zdroj: https://praha.ossegg.com/

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy