REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z pekingského zelí s jidášovým uchem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chvíli povařené Jidášovo ucho, promíchaná s nakrájeným pekingským zelím, šunkou a rajčaty. Salát servírovaný dobře vychlazený.


Ingredience:
1/2 kshlávky pekingského zelí (v obchodech mu říkají zelí čínské)
2 ksrajčata
1 ksstroužek česneku
100 gjidášova ucha
100 gšunky
kousek zázvoru
sojová omáčka
olivový olej
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Jidášovo ucho očistíme, opereme a povaříme 5 minut
2. Čínské zelí nakrájíme na nudličky, pokapeme olivovým olejem, osolíme a necháme hodinku odležet
3. Zelí smícháme s pokrájeným jidášovým uchem, šunkou a rajčaty, zastříkneme sojovou omáčkou, ochutíme prolisovaným česnekem
4. Nakonec do salátu přidáme nastrouhaný zázvor, ochutíme pepřem, osolíme a promícháme
5. Salát necháme vychladit, podáváme jako lehkou večeři samotný nebo s pečivem.

Doporučení:

Více o Jidášovu uchu najdete zde: Boltcovitka Ucho jidášovo.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy