Chvíli povařené Jidášovo ucho, promíchaná s nakrájeným pekingským zelím, šunkou a rajčaty. Salát servírovaný dobře vychlazený.
Ingredience:
1/2 ks | hlávky pekingského zelí (v obchodech mu říkají zelí čínské) |
2 ks | rajčata |
1 ks | stroužek česneku |
100 g | jidášova ucha |
100 g | šunky |
kousek zázvoru | |
sojová omáčka | |
olivový olej | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Jidášovo ucho očistíme, opereme a povaříme 5 minut
2. Čínské zelí nakrájíme na nudličky, pokapeme olivovým olejem, osolíme a necháme hodinku odležet
3. Zelí smícháme s pokrájeným jidášovým uchem, šunkou a rajčaty, zastříkneme sojovou omáčkou, ochutíme prolisovaným česnekem
4. Nakonec do salátu přidáme nastrouhaný zázvor, ochutíme pepřem, osolíme a promícháme
5. Salát necháme vychladit, podáváme jako lehkou večeři samotný nebo s pečivem.
Více o Jidášovu uchu najdete zde: Boltcovitka Ucho jidášovo.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek