REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z pečených rajčat s gratinovaným kozím sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na skvělý salát podle receptu šéfkuchaře Roberta Chejna, který v současnosti působí v zámeckém hotelu Chateau Kotěra.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 kgrajčat
0,5 kgcukru
0,3 kgkozího sýra (Soignon Buche de Chevre)
2 gsoli
0,2 loleje z vlašských ořechů
0,1 lčerstvé pomerančové šťávy
5 kscelých skořic
orestovaná semínka z dýně
lístky červené řepy

Postup:
  1. Rajčata blanšírujeme ve vařící vodě. Rajčata hned přendat do studené vody. Malým nožem opatrně stáhneme slupku. Rajčata stejnoměrně rozpůlíme a co nejvíce zbavíme jadýrek.
  2. Všechny rajčata rozložíme na plech rovnou stranou na vrch. Osolíme a rozložíme celou skořici. Posypeme cukrem zalijeme pomerančovou šťávou a pokapeme olejem z vlašských ořechů.
  3. Zakryjeme alobalem. Pečeme cca 45 minut na 150 °C.
  4. Kozí sýr gratinujeme pod salamandrem.
  5. Servírování: Vychladlá rajčata rozložíme na talíř, na rajčata dáme gratinovaný kozí sýr. Nazdobíme lístky červené řepy, posypeme semínka dýně.
Poznámka:

Recept k článku: Upgrade salátů od Roberta Chejna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Upečte si kváskový chleba podle receptu kuchaře Huga Hromase

Milujete pečivo a nedokážete si bez něj představit jediný den? Co si takhle upéct vlastní kváskový chleba? Nejen, že skvěle chutná, ale především si můžete sami zvolit, jaké suroviny použijete a jaké bude výsledné složení vašeho domácího bochníku. Přestože se postup může zdát na první pohled složitý, hravě jej zvládnete. O svůj osvědčený recept společně s dalšími tipy pro pečení prvního chleba se podělil kuchař Hugo Hromas.

číst dále ...

Grilování hovězího z bio farmy? Nejen původ, ale i chuť vás přesvědčí

S letními měsíci je nerozlučně spjato grilování. K tomu, aby byl váš kulinářský výtvor opravdu stoprocentní, je ale třeba se soustředit zejména na výběr kvalitního kousku hovězího masa. Sázkou na jistotu jsou produkty ekologického zemědělství s garantovaným původem. Poradíme vám nejen s výběrem nejlepšího hovězího, ale podělíme se také o recept na lahodnou přílohu.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

BistRAWveg má ambici být zdravým „mekáčem“

Budoucnost bez civilizačních nemocí a budoucnost plná energie. Živá syrová RAW strava, kterou nebudete jíst, protože je zdravá, ale protože bude chutnat. Tak představuje koncept bister bistRAWveg Stanislav Petříček, zakladatel a popularizátor zdravého životního stylu pro manažery, spolumajitel společnosti Tp Consulting.

číst dále ...

Nejlepší hovězí steak? Ten vyzrálý

Abyste si na steaku opravdu pochutnali, nemusíte chodit do luxusní restaurace. Výtečný kus hovězího připravíte i v pohodlí domova. Klíčem není tajný recept, ale především výběr správného masa a jeho vlastnosti. Prozradíme vám, na co si dát pozor. Až budete příště zvát přátele na podvečerní grilovačku, nemáte se čeho obávat.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy