REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.


Aktuálně je zámecký hotel Chateau Kotěra na předních příčkách Maurerova výběru Grand restaurant.

 

Salát Caesar v parmazánovém košíčku s pikantními restovanými krevetami

Rozpis na 4 porce:

Dresink

  • 2 vejce
  • 1 ks citronu-použijete jen šťávu
  • 2 ks ančovičky nebo filátek sardele
  • 2-3 lžičky dijonské hořčice
  • 1 lžička worcesterové omáčky
  • 150 ml olivového oleje
  • 1 lžička parmezánu-strouhaného
  • Salát Little Gem

Parmazánový košíček

  • 0,20 kg nastrouhaný parmazán

Krevety restované s bylinkami

  • 20 ks krevety oloupané
  • 0,02 l olivový olej
  • 0,05 kg česnek
  • petržel
  • 0,02 kg feferonka
  • pepř
  • sůl
  • 0,04 kg máslo
  • 0,04 l bílé víno

Dresink:

Vejce vložíme do vařící se vody a vaříme 4 minuty. Vychladíme ve studené vodě. Vejce oloupeme a dáme do mixeru. Přidáme dijonskou hořčici, ančovičky, Worcester a mixujeme. Pomalu přiléváme olivový olej. Nakonec přidáme parmazán a dochutíme citronovou šťávou.

Parmazánový košíček:

0,05 g nastrouhaného parmazánu rozprostřená na pánev, aby nám vzniklo kolečko cca 10 cm. Parmazán necháme pod salamadrem rozpustit a lehce se zabarvit dozlatova. Necháme trochu zchladnout a placku z parmazánu dáme do vhodné misky a vytvarujeme košíček.

Krevety restované s bylinkami:

Na vhodnou pánev nalijeme olivový olej a necháme rozpálit, přidáme oloupané krevety, které předem podélně rozřízneme. Krevety necháme cca 2 minuty restovat. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek, nakrájené feferonky a lehce orestujeme, zastříkneme bílým vínem, které necháme krátce povařit. Zmírníme teplotu a přidáme plátek másla, které necháme rozpustit. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme nasekané petrželku.

Servírování:

Lístky salátu dáme do mísy a přidáme připravený dresink. Vše lehce promícháme. Na talíř dáme parmazánový košíček a do košíčku dáme lístky salátu s dresinkem. Na vrh salátu nalámeme krutonky z bílého pečiva. Přidáme krevety, které přelijeme šťávou z krevet a bylinek.

 

 

Salát ze sladkých pečených rajčat s olejem z vlašských ořechů a gratinovaným kozím sýrem

Rozpis na 4 porce:

  • 1 kg rajčata
  • 5 celých skořic
  • 0,5 kg cukr
  • 0,1 l čerstvá pomerančová šťáva
  • 0,2 l olej z vlašských ořechů
  • 2 g sůl
  • 0,3 kg kozí sýr (Soignon Buche de Chevre)
  • orestovaná semínka z dýně
  • lístky červené řepy

Rajčata blanšírujeme ve vařící vodě. Rajčata hned přendat do studené vody. Malým nožem opatrně stáhneme slupku. Rajčata stejnoměrně rozpůlíme a co nejvíce zbavíme jadýrek. Všechny rajčata rozložíme na plech rovnou stranou na vrch. Osolíme a rozložíme celou skořici. Posypeme cukrem zalijeme pomerančovou šťávou a pokapeme olejem z vlašských ořechů. Zakryjeme alobalem. Pečeme cca 45 minut na 150 °C.

Kozí sýr gratinujeme pod salamandrem.

Servírování:

Vychladlá rajčata rozložíme na talíř, na rajčata dáme gratinovaný kozí sýr. Nazdobíme lístky červené řepy, posypeme semínka dýně.

 

 

Zdroj: www.hotelkotera.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Bylinky, nepostradatelná součást kuchyně!

Dokážou proměnit i obyčejný pokrm v gurmánskou specialitu, dochutí a ovoní každý recept a navíc díky nim můžete snížit množství použité soli. Jak můžete bylinky pěstovat, aby byly vždy čerstvé, anebo skladovat, abyste uchovali jejich vůni i chuť? Prozradíme vám spoustu užitečných rad a k tomu ještě přidáme skvělé bylinkové recepty…

číst dále ...

Svěží recepty, které uspokojí vaše letní chutě

Ryby, brambory, zelenina, ovoce. To jsou základní suroviny našich nápaditých srpnových receptů. Můžete si z nich sestavit příjemné letní menu, protože nabízíme nejen hlavní chody, ale také jídla hodící se coby předkrmy. A samozřejmě nesmí chybět ani dezerty, tentokrát v podobě osvěžujících nanuků plných ovoce. Nachystejte si potřebné kvalitní ingredience, ideálně se značkami kvality (jako je např. Klasa nebo Regionální potravina), abyste si na všem pořádně pochutnali a také dodali tělu dostatek živin. A můžeme začít.

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Kouzlete s ovocem, oslaďte si život pečeným čajem

Skvěle chutná a potěší i jako pěkný dárek. Řeč je o pečeném čaji, který vás v chladných dnech zahřeje a v létě osvěží. Rybíz, jablka, hrušky, maliny i další lesní plody. Ingrediencím se meze nekladou, vždy záleží na vaší chuťové preferenci. Příprava je jednoduchá a výsledek originální. Pamatujte jen, že ten nejlepší vyrobíte výhradně z kvalitních surovin.

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy