REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.


Aktuálně je zámecký hotel Chateau Kotěra na předních příčkách Maurerova výběru Grand restaurant.

 

Salát Caesar v parmazánovém košíčku s pikantními restovanými krevetami

Rozpis na 4 porce:

Dresink

  • 2 vejce
  • 1 ks citronu-použijete jen šťávu
  • 2 ks ančovičky nebo filátek sardele
  • 2-3 lžičky dijonské hořčice
  • 1 lžička worcesterové omáčky
  • 150 ml olivového oleje
  • 1 lžička parmezánu-strouhaného
  • Salát Little Gem

Parmazánový košíček

  • 0,20 kg nastrouhaný parmazán

Krevety restované s bylinkami

  • 20 ks krevety oloupané
  • 0,02 l olivový olej
  • 0,05 kg česnek
  • petržel
  • 0,02 kg feferonka
  • pepř
  • sůl
  • 0,04 kg máslo
  • 0,04 l bílé víno

Dresink:

Vejce vložíme do vařící se vody a vaříme 4 minuty. Vychladíme ve studené vodě. Vejce oloupeme a dáme do mixeru. Přidáme dijonskou hořčici, ančovičky, Worcester a mixujeme. Pomalu přiléváme olivový olej. Nakonec přidáme parmazán a dochutíme citronovou šťávou.

Parmazánový košíček:

0,05 g nastrouhaného parmazánu rozprostřená na pánev, aby nám vzniklo kolečko cca 10 cm. Parmazán necháme pod salamadrem rozpustit a lehce se zabarvit dozlatova. Necháme trochu zchladnout a placku z parmazánu dáme do vhodné misky a vytvarujeme košíček.

Krevety restované s bylinkami:

Na vhodnou pánev nalijeme olivový olej a necháme rozpálit, přidáme oloupané krevety, které předem podélně rozřízneme. Krevety necháme cca 2 minuty restovat. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek, nakrájené feferonky a lehce orestujeme, zastříkneme bílým vínem, které necháme krátce povařit. Zmírníme teplotu a přidáme plátek másla, které necháme rozpustit. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme nasekané petrželku.

Servírování:

Lístky salátu dáme do mísy a přidáme připravený dresink. Vše lehce promícháme. Na talíř dáme parmazánový košíček a do košíčku dáme lístky salátu s dresinkem. Na vrh salátu nalámeme krutonky z bílého pečiva. Přidáme krevety, které přelijeme šťávou z krevet a bylinek.

 

 

Salát ze sladkých pečených rajčat s olejem z vlašských ořechů a gratinovaným kozím sýrem

Rozpis na 4 porce:

  • 1 kg rajčata
  • 5 celých skořic
  • 0,5 kg cukr
  • 0,1 l čerstvá pomerančová šťáva
  • 0,2 l olej z vlašských ořechů
  • 2 g sůl
  • 0,3 kg kozí sýr (Soignon Buche de Chevre)
  • orestovaná semínka z dýně
  • lístky červené řepy

Rajčata blanšírujeme ve vařící vodě. Rajčata hned přendat do studené vody. Malým nožem opatrně stáhneme slupku. Rajčata stejnoměrně rozpůlíme a co nejvíce zbavíme jadýrek. Všechny rajčata rozložíme na plech rovnou stranou na vrch. Osolíme a rozložíme celou skořici. Posypeme cukrem zalijeme pomerančovou šťávou a pokapeme olejem z vlašských ořechů. Zakryjeme alobalem. Pečeme cca 45 minut na 150 °C.

Kozí sýr gratinujeme pod salamandrem.

Servírování:

Vychladlá rajčata rozložíme na talíř, na rajčata dáme gratinovaný kozí sýr. Nazdobíme lístky červené řepy, posypeme semínka dýně.

 

 

Zdroj: www.hotelkotera.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařování (sterilace) masa

… maso zavařujeme zásadně bez kostí a raději libové. Tuk se hůře steriluje a časem dostane nežádoucí příchuť. Vyvarujte se cibule!!! Rychle kysne a zničí vám vaše výrobky, proto se cibule do zavařeného masa zásadně nedává …

číst dále ...

Nepostradatelná osvěžující kombinace léta: gin & tonic

Klasika všech klasik gin & tonic neboli nejlepší způsob osvěžení a podpoření dobré nálady v teplých letních dnech. Vyzkoušejte nové kombinace se středomořským Ginem Mare. Doplňte tento prémiový gin například kvalitním tonikem Thomas Henry a dopřejte si opravdu chutný a osvěžující drink.

číst dále ...

Zase ty nevídané dobroty!

A přímo na Váš stůl. Bravurní počin cukrářského mistra Josefa Maršáka a gastro legendy Roberta Chejna, kteří spojili své síly a nabízí luxusní delikatesy ve skleničkách pod značkou Fat Brothers. Díky tomu můžete zažít příjemnou večeři jako v poctivé restauraci přímo u vás doma a užít si tak krásné chvíle s rodinou a přáteli při společném stolování.

číst dále ...

Grilovací sezóna je v plném proudu!

Také patříte k milovníkům letního grilování? Pak pro Vás máme dvě zprávy. Začněme tou špatnou, grilování nepatří mezi nejzdravější úpravy pokrmů, protože se během něj mohou vytvářet nevhodné sloučeniny. Tyto procesy vznikají převážně grilováním masa a masových produktů, ale nevyhýbají se ani grilované zelenině. Půjdeme k té druhé zprávě. Naštěstí pro nás bude o něco pozitivnější. Tvorbu nezdravých sloučenin můžeme zásadně omezit, pokud delší dobu, nejlépe přes noc nebo alespoň několik hodin maso marinujeme v tekutých směsích bylin a koření. Platí to především o rozmarýnu, kurkumě a tymiánu, ale nápomocný je i česnek, oregano a mnoho dalších.

číst dále ...

Roter Hahn: Jihotyrolský knödle vládne každé sezóně

Jihotyrolští farmáři své hosty každý den hýčkají domácími delikatesami. Ať je léto nebo zima, sezóna si žádá svůj vlastní recept na národní pokrm – „knödle,“obdobu našeho českého plněného knedlíku na slano či na sladko. Běžně ho můžete ochutnat v lokální kuchyni, šenku či na statku svého farmáře. Ať je velký, malý, se špekem, s ovocem, se zeleninou, každá sezóna je v Jižním Tyrolsku zkrátka sezóna knedlíků.

číst dále ...

Jak poznat, že trpíte dehydratací? Přinášíme šest příznaků, že vaše tělo strádá

Horké dny jsou v plném proudu a pitný režim je jedna z nejdůležitějších věcí, na kterou bychom neměli zapomínat. Voda je základním stavebním kamenem lidského těla. Neměli bychom ji proto opomínat. V takovém případě bychom totiž mohli čelit dehydrataci, která s sebou nese mnoho rizik.

číst dále ...

Pohanka jako trendy superfood. Má u vás v kuchyni své místo?

Stejně tak, jako spousta dalších superfood, je i pohanka opomíjenou surovinou. Ačkoliv její název každý zná, našli byste ji jen v nepatrném zlomku domácností. V dnešní době, kdy se stále častěji ubíráme k přírodě, je však více než nasnadě dát pohance šanci. Je totiž zdrojem nejrůznějších vitamínů a minerálních látek, které na náš organismus působí velice prospěšně. Věděli jste, že pohanka nepatří do skupiny obilovin, ale mezi tzv. pseudocereálie? Běžně se však v jídelníčku užívá jako obilovina (navíc bezlepková), z níž lze vařit nasladko i naslano.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy