REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z pečené červené řepy a cibule

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Červená řepa spolu s cibulí naložená do marinády, pak upečená v troubě, servírovaná přelitá koprovým dresinkem.


Ingredience:
3 ksřepy velikosti tenisáku
1 ksstejně velkou cibuli nebo dvě menší
2-3 ksstroužky česneku
3 lžíceoleje
2 lžíceocta balsamico
cca 1 lžícetřtinového cukru
čerstvě mletý pepř
čerstvý tymián
sůl
Na dresink:
1 kelímekzakysané smetany
čerstvý kopr
sůl
Ostatní:
zapékací miska a alobal

Postup:

1. Bulvy řepy omyjeme a slupku oškrábeme škrabkou na brambory, pak je nakrájíme na osminky a cibuli také
2. Z oleje, octa, cukru, soli, pepře, posekaného česneku a lístků tymiánu připravíme marinádu, ve které řepu s cibulí obalíme a vsypeme do pekáčku
3. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C, pečeme asi 1 hodinu doměkka
4. Na dresink smícháme zakysanou smetanu s posekaným koprem a dochutíme solí
5. Salát podáváme teplý i studený, přelitý dresinkem.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy