Červená řepa spolu s cibulí naložená do marinády, pak upečená v troubě, servírovaná přelitá koprovým dresinkem.
Ingredience:
3 ks | řepy velikosti tenisáku |
1 ks | stejně velkou cibuli nebo dvě menší |
2-3 ks | stroužky česneku |
3 lžíce | oleje |
2 lžíce | octa balsamico |
cca 1 lžíce | třtinového cukru |
čerstvě mletý pepř | |
čerstvý tymián | |
sůl | |
Na dresink: | |
1 kelímek | zakysané smetany |
čerstvý kopr | |
sůl | |
Ostatní: | |
zapékací miska a alobal |
Postup:
1. Bulvy řepy omyjeme a slupku oškrábeme škrabkou na brambory, pak je nakrájíme na osminky a cibuli také
2. Z oleje, octa, cukru, soli, pepře, posekaného česneku a lístků tymiánu připravíme marinádu, ve které řepu s cibulí obalíme a vsypeme do pekáčku
3. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C, pečeme asi 1 hodinu doměkka
4. Na dresink smícháme zakysanou smetanu s posekaným koprem a dochutíme solí
5. Salát podáváme teplý i studený, přelitý dresinkem.
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….