REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Prsa z divoké kachny na meruňkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestovaná prsíčka z kachny naložená v marinádě.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gkachních prsou
200 gmeruňkového kompotu
500 mlhovězího vývaru
8 kssušených meruněk
2 kssnítky ploché petrželky
2 dlmeruňkového džusu
4 dlmeruňkovice
1 dloleje
1 lžičkaprovensálského koření
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Kachní prsa omyjeme a kůži nařežeme na jemné kostičky
2. Meruňkový kompot, meruňkovici, olej, provensálské koření a sůl rozmixujeme, do vzniklé marinády kachní prsa naložíme a necháme přes noc odležet
3. Omáčku připravíme z meruňkového džusu, hovězího vývaru a sušených meruněk
4. Směs pozvolna vaříme, dokud meruňky nejsou měkké, a dochutíme ji solí a mletým pepřem, omáčka musí být hebká a příjemně hustá tak, aby se při podávání držela na mase
5. Rozehřejeme pánev, položíme na ni kachní prsa tou stranou, kde je kůže, a pozvolna pečeme asi 8 minut, pak prsa obrátíme a opět pozvolna pečeme asi 8 minut
6. Prsa mají být středně pečené, na tzv.

medium
7. Při podávání prsa nakrájíme na tenké plátky a upravíme na talíř, přidáme omáčku a dozdobíme petrželkou.

Doporučení:

Podáváme s opečenými brambory nebo gratinovanými batáty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy