REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sluky pečené, ochucené koňakem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sluky opečené na másle, dopečené v troubě, zalité omáčkou z výpeku skládající se také z jedlých vnitřností sluk a koňaku.


Ingredience:
Pro 6 osob:
6 kssluk
6 ksplátků slaniny
65 mlkoňaku
100 gmásla
jedlé vnitřnosti sluk
trochu zelené petržele
citrónová šťáva
mletý pepř
vývar
sůl

Postup:

1. Připravené, očištěné sluky osolíme, slabě opepříme, svážeme, potom je obalíme celé do plátku slaniny a nití ovážeme
2. V hrnci rozpálíme máslo a sluky v něm nejdříve po obou stranách rychle opečeme
3. Pak je podlijeme vývarem, přidáme jedlé vnitřnosti, dáme do trouby a upečeme doměkka (to trvá asi 30 až 50 minut), při pečení je obracíme a vypečenou šťávou přeléváme
4. Když jsou měkké, přelijeme je 65 ml koňaku, který zapálíme, zakryjeme pokličkou a krátce ještě podusíme
5. Pak sluky vyjmeme, zbavíme provázků, urovnáme na nahřátou mísu a ozdobíme zelenou petrželí
6. Šťávu z upečených sluk zahustíme strouhaným chlebem, promícháme s jedlými vnitřnostmi sluk, ochutíme citrónovou šťávou a cayenským pepřem, krátce zavaříme a podáváme zvlášť v omáčníku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy