REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Prsa divoké husy – pečená

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaninou prošpikovaná prsa z divoké husy upečená pod pokličkou na slanině a cibuli.


Ingredience:
prsa z divoké husy
150-200 gčeské uzené slaniny
2 ksvelké cibule
1 ksbobkového listu
rozdrcený jalovec
čerstvě hrubě nebo jemně namletý pepř
sůl

Postup:

1. Prsa prošpikujeme českou uzenou slaninou
2. Jen malinko osolíme (samotný špek je slaný…) podle chuti posypeme čerstvě na hrubo mletým pepřem a položíme do kastrolu, kde jsme na dno před tím dali několik plátků špeku
3. Přidáme 2 velké rozkrojené cibule, rozdrcený jalovec a bobkový list
4. Dáme péci do mírně vyhřáté trouby (150-160 °C), pokličku nezvedáme, zvědavost při pečení potlačíme, pečeme doměkka 2 hodiny (nebo i déle, doba pečení závisí na velikosti prsou!)
5. Hotová prsa nakrájíme na centimetr silné plátky, a necháme ve stejném hrnci ještě aspoň 30 minut odpočinout.

Doporučení:

Servírujeme nejlépe s červeným zelím a s bramborovým knedlíkem nebo s vařeným bramborem.

Poznámka:

Tajemství úspěchu s divokou husou je hlavně její delší zrání (visení) před tím, než nám udělá entré v kuchyni a potom samotné dlouhé pečení při nízké teplotě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy