V mořidle naložené kančí maso, podušené na cibuli a slanině doměkka, doplněné o houby a papriku.
Ingredience:
500 g | kýty z divočáka |
200 g | zmražených hub (hřibovité) |
100 g | slaniny |
4 ks | stroužky česneku |
1 ks | červené masité papriky |
1 ks | větší cibule |
drcené jalovčinky | |
hladká mouka | |
červené víno | |
voda | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Kýtu nakrájíme na kostičky, červené víno smícháme s olejem drcenými jalovčinkami a rozetřeným česnekem, maso naložíme na 24 hodin do vinného mořidla
2. Druhý den osmahneme v hrnci na kostičky nakrájenou slaninu spolu s cibulí a přidáme naložené kostky masa, vše podlijeme trochou vody a na mírném plameni dusíme do měkka
3. Když je maso měkké, přidáme houby a nakrájenou papriku, přilijeme červené víno, dusíme ještě 10 minut
4. Na závěr pokrm zaprášíme moukou, osolíme, opepříme a podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Autor receptu: Dalibor Marounek