REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní směs z divočáka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V mořidle naložené kančí maso, podušené na cibuli a slanině doměkka, doplněné o houby a papriku.


Ingredience:
500 gkýty z divočáka
200 gzmražených hub (hřibovité)
100 gslaniny
4 ksstroužky česneku
1 ksčervené masité papriky
1 ksvětší cibule
drcené jalovčinky
hladká mouka
červené víno
voda
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Kýtu nakrájíme na kostičky, červené víno smícháme s olejem drcenými jalovčinkami a rozetřeným česnekem, maso naložíme na 24 hodin do vinného mořidla
2. Druhý den osmahneme v hrnci na kostičky nakrájenou slaninu spolu s cibulí a přidáme naložené kostky masa, vše podlijeme trochou vody a na mírném plameni dusíme do měkka
3. Když je maso měkké, přidáme houby a nakrájenou papriku, přilijeme červené víno, dusíme ještě 10 minut
4. Na závěr pokrm zaprášíme moukou, osolíme, opepříme a podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy