REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rožnění divočáka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rožnění divočáka kolem 50-60 kg trvá kolem 8-10 hodin. Nejprve musíme maso napíchat a nechat odležet, pak rožníme zabalené v alobalu 2 až 3 hodiny, teprve potom opékáme na přímo!


Ingredience:
Nálev na napíchání:
8 % roztok soli
2 % roztok cukru
Na marinádu na potírání:
2 lčerveného vína
1 lzvěřinového vývaru
1/2 láhvevinného octa
2 sáčkygrilovacího koření
500 gplnotučné hořčice
2 lžícedrcených jalovčinek
2 lžícetymiánu
2 palicečesneku
Ostatní:
jehla na napíchání, alobal ...

Postup:
  1. Vykuchaného staženého divočáka napícháme 3 dny předem 8 % roztokem soli a 2 % roztokem cukru, v chladu zaklopené maso necháme rozležet
  2. Divočáka napíchneme na rožeň, důkladně zajistíme, aby držel na rožni a neprotáčel se, obalíme alobalem
  3. První 2 hodiny rožnění necháme divočáka v alobalu, po 2 hodinách sundáme alobal a provedeme první potěr
  4. Potěr vyrobíme den předem, kdy ve vlažném zvěřinovém vývaru (lze použít i hovězí) rozmícháme všechny suroviny a necháme ho rozležet
  5. Podle toho jak jsme topili, provedeme po 3,5-4 hodinách první ořez
  6. Po prvním ořezu maso znovu ošetříme potěrem, a rožníme dále, topíme suchým tvrdým dřevem nejlépe bukem.
Doporučení:

Velmi chutné jsou uvařené brambory, které dáme na plech pod divočáka, krásně se nasáknou šťávou z divočáka, která při rožnění na ně kape, občas je promícháme, aby byly nasáklé ze všech stran i v rozích plechu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy