REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovesné sušenky s borůvkami a bílou čokoládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutné sušenky upečené v troubě, připravené z ovesných vloček, mouky, Hery, vajec … a dalších surovin, nakonec ozdobené rozpuštěnou bílou čokoládou.


Ingredience:
150 ghladké mouky
225 ghnědého cukru
150 gsušených nebo čerstvých borůvek
115 gHera Máslová příchuť
100 govesných vloček
1 ksstřední vejce
1/2 lžičkyvanilkového extraktu
1/2 lžičkysody
Ozdoba:
100 gbílé čokolády

Postup:
  1. Rostlinného tuku s hnědým cukrem, vanilkou a vejcem vyšleháme do hladka
  2. Smícháme mouku, jedlou sodu a ovesné vločky
  3. Všechny ingredience spojíme a přidáme borůvky
  4. Plech vyložíme pečícím papírem, pomocí lžíce nandáme směs na plech
  5. Pečeme 12 – 15 minut (dozlatova) v předehřáté troubě na 200 °C, u horkovzduchu na 180 °C
  6. Po upečení necháme sušenky zchladnout
  7. Na závěr sušenky ozdobíme bílou čokoládou.
Poznámka:

Zdroj: www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy