REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovesné sušenky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další vánoční inspirace od Emca. Sladké sušenky upečené v troubě pekně dozlatova připravené z hladké nebo špaldové mouky, ovesných vloček, třtinového cukru, strouhaných vlašských ořechů, medu nebo javorového sirupu, skořice, sody a másla.


Ingredience:
1 hrnek (cca 250 ml)jemných ovesných vloček Emco
1 hrnekhladké mouky (případně špaldové)
1/2 hrnkustrouhaných vlašských ořechů
1/2 hrnkutřtinového cukru
130 gmásla
3 lžícemedu nebo javorového sirupu
2 lžícevody
1,5 lžičkysody
špetka skořice
Ostatní:
papír na pečení, váleček, různá vánoční vykrajovátka

Postup:

1. V míse smícháme ovesné vločky, prosátou mouku, cukr, skořici a ořechy
2. V malém hrnci rozehřejeme máslo spolu s medem (javorovým sirupem)
3. V horké vodě rozmícháme jedlou sodu a přidáme k rozehřátému máslu
4. Máslovou směs nalijeme k suché vločkové směsi a dobře promícháme
5. Lžičkou tvarujeme malé hromádky nebo vykrajujeme různé tvary z vyválené placky, klademe na plech vyložený pečícím papírem
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C cca 15-20 minut
7. Necháme vychladnout a skladujeme ve vzduchotěsné nádobě.

Poznámka:

Zdroj: www.emco.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy