REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kančí žebro po myslivecku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Žebra z kance upečená v troubě spolu se zeleninou a divokým kořením, podlévaná červeným vínem.


Ingredience:
2 kgžebra z divočáka
150 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1 svazekmladé cibulky
1 hrstsušených hub
2-3 dclčerveného vína
1 ksstroužek česneku
bobkový list
nové koření
hladká mouka
sádlo
pepř
kmín
sůl

Postup:

1. Žebra naporcujeme, do pekáče dáme 2 lžíce sádla naskládáme žebra, osolíme okmínujeme a dáme péct do trouby vyhřáté na 190-200 °C
2. Nakrájíme kořenovou zeleninu, sušené houby předem namočené nasekáme, nakrájíme také cibuli a česnek
3. Zeleninu a houby přidáme k žebrům, pokrm dochutíme ještě pár kuličkami jalovce, bobkovým listem a novým kořením, během pečení žebra podléváme červeným vínem
4. Na závěr šťávu zahustíme hladkou moukou, omáčku osolíme a opepříme, podáváme s bramborem nebo knedlíkem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy