Žebra z kance upečená v troubě spolu se zeleninou a divokým kořením, podlévaná červeným vínem.
Ingredience:
2 kg | žebra z divočáka |
150 g | kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) |
1 svazek | mladé cibulky |
1 hrst | sušených hub |
2-3 dcl | červeného vína |
1 ks | stroužek česneku |
bobkový list | |
nové koření | |
hladká mouka | |
sádlo | |
pepř | |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Žebra naporcujeme, do pekáče dáme 2 lžíce sádla naskládáme žebra, osolíme okmínujeme a dáme péct do trouby vyhřáté na 190-200 °C
2. Nakrájíme kořenovou zeleninu, sušené houby předem namočené nasekáme, nakrájíme také cibuli a česnek
3. Zeleninu a houby přidáme k žebrům, pokrm dochutíme ještě pár kuličkami jalovce, bobkovým listem a novým kořením, během pečení žebra podléváme červeným vínem
4. Na závěr šťávu zahustíme hladkou moukou, omáčku osolíme a opepříme, podáváme s bramborem nebo knedlíkem.
Autor receptu: Dalibor Marounek