REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kanec s rybízovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naložená prošpikovaná kančí plec upečená doměkka, servírovaná s rybízovou omáčkou.


Ingredience:
800 gkančí plece
100 gslaniny
300 mlmasového vývaru
3 lžícerybízového džemu
3 lžícemraženého rybízu
2 lžícemásla
2 kskrajíců tmavého chleba
mletý pepř
sůl
Na mořidlo (marinádu):
500 mlčerveného vína
100 mlocta
5 kskuliček černého pepře
3 kskuliček nového koření
3 kskuliček jalovce
1 ksbobkového listu
1 kssnítky tymiánu
1 kspetržele
1 kscibule
1 ksmrkve
1/2 ksmalého celeru

Postup:

1. Připravíme si mořidlo (marinádu); očištěnou kořenovou zeleninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kousky, zalijeme červeným vínem s octem, přidáme tymián, bobkový list, kuličky jalovce, nového koření i černého pepře a povaříme 5 minut
2. Očištěnou kančí plec prošpikujeme na hranolky nakrájenou slaninou, vložíme do vychladlého mořidla, uložíme na 3 dny do ledničky rozležet a občas maso obrátíme
3. Pak namořené maso vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme, podlijeme částí mořidla, přidáme máslo, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 60 minut za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání mořidlem 4. Poté přidáme rozdrobené střídky chleba, přilijeme vývar a dopečeme doměkka (asi 30 minut), potom maso vyjmeme, šťávu svaříme, vmícháme džem, povaříme, přecedíme a nakonec přidáme rybíz, opět provaříme a dochutíme solí i pepřem
5. Maso nakrájené na plátky podáváme s omáčkou a houskovým knedlíkem.

Poznámka:

Více o přípravě zvěřiny s dozvíte zde: Zvěřinové pokrmy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

Nové zeleninové omáčky od Araxu nejen na grilování!

Rýži, těstoviny, luštěniny, obiloviny, kuskus, ale také vločky a různé přílohové nebo polévkové směsi můžete v Česku zakoupit pod značkou ARAX. Ta si přízeň svých zákazníků získává již od roku 1997. Široký sortiment výrobků můžete zakoupit v každém supermarketu Kaufland, Globus, Penny Market, Norma, Billa, ale také v mnoha maloobchodních sítích (ROSA Market, Kubík, Brněnka, JIP…) po celé České republice.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

BistRAWveg: Lze vydržet bez jídla a třeba tak nastartovat podnikání? Stanislav Petříček je toho důkazem

Velkou část svého života byl Stanislav Petříček vysoce postaveným manažerem s racionálním uvažováním. Sám o sobě říká, že nebyl zvyklý naslouchat druhým, ale ani sám sobě. S postupem věku si však začal klást otázky, hledal svou cestu a přehodnocoval svůj dosavadní životní styl, až vznikl i český koncept zaměřený na raw stravování.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy