REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kančí žebro na cibuli a slanině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dobře odleželá kančí žebra, upečená v troubě spolu s cibulí, slaninou a česnekem, dochucená kořením, servírovaná, posypaná čerstvě nastrouhaným křenem, spolu s hořčicí, chlebem a studeným pivem.


Ingredience:
400 gcibule
200 gslaniny
1 ksstroužek česneku
bobkový list
nové koření
jalovec
kmín
pepř
sůl
2 kgkančích žeber

Postup:

1. Žebra potřeme mořidlem z oleje, drcených jalovčinek, pepře a soli, necháme 24 hodin odležet v lednici
2. Naložená žebra naskládáme na plech, zakápneme olejem, osolíme, okmínujeme a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, během pečení podléváme vodou a otáčíme
3. Nakrájíme cibuli, česnek, slaninu a 30 minut před koncem pečení žebra posypeme připravenými nakrájenými ingrediencemi, přidáme bobkový list a nové koření, dopékáme až jsou žebra měkká a maso jde od kosti
4. Žebírka přendáme na talíř, polijeme výpekem, dáme i opečenou cibuli a slaninu, porce ještě posypeme nastrouhaným křenem a podáváme s chlebem, ostrou hořčicí a chlazeným pivem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy